Çaykur Rizespor deplasmanından dönen Fenerbahçe kafilesine Sürmene ilçesinde 4 Temmuz Cumartesi günü tüfek ile saldırı olmuştu. Olay sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trabzon’a özel ekip göndererek Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte ortak çalışarak olayın bir an önce aydınlanması için çalışma başlatmıştı. Yapılan çalışmalarda olay ile bağlantısı olduğu iddia edilen E.A ve N.S isimli kuzenler gözaltına alınarak Emniyete getirilerek sorgulanmıştı.

MADDİ DELİLER AZ YETERSİZ KARARI

İki şahsın şüpheli olarak görülmesine neden olan delilin Facebook’da paylaşılan video görüntüsü ile yine bu görüntünün altına yapılan yorumlar olduğu ileri sürülmüştü. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen kuzenler buradan da Sürmene Adliyesine tutuklanma talebi ile sevk edilmişti. Burada bulunan hakim tarafından Maddi delillerin yetersiz olması  nedeni ile şahıslar serbest kalmıştı.

KARARI ÇOK TARTIŞILDI

Sürmene’de mahkemenin kararına itiraz edilmesi sonrası olay Trabzon Adliyesine kaydırılmıştı. İtirazı değerlendiren Trabzon Hakimi Yusuf Aydemir, iki kuzenin adli kontrol ile serbest bırakmıştı. Aydemir’in bu tutumu Türkiye’de gündem olmasına neden olmuştu. O dönem çokça tartışılan Hakim Aydemir, şimdilerde ise farklı bir konu ile Türkiye gündemine oturdu.

HAKİMLİK CÜPPESİ GERİ ALINDI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Paralel yapının avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavlarında usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile 37 hakim ve savcının görevine son verdi. Kısa süre Trabzon’da görev yapan ve Fenerbahçe olayında tartışmalı karar veren hakim Yusuf Aydemir’de görevden alınan hakimler  arasında yer altığı öğrenildi. Öte yandan Yusuf Aydemir’in ihraç edilen diğer isimler gibi bu karar itiraz etme hakkı bulunuyor.