UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, Ukrayna temsilcisi Zorya'ya karşı ölüp ölüp dirildiği maçta 1 puanı savunmadaki yıldızı Simon Kjaer'le kurtardı. Maç boyunca çok dağınık bir görüntü sergileyen buna karşın birkaç net pozisyon yakalayan Sarı-Lacivertliler, 52'de geriye düştüğü maçta 90+5'te Danimarkalı yıldızıyla hayat buldu. Feyenoord'un, sahasında Manchester United'ı devirdiği maçla birlikte A Grubu'nda alınan bu 1 puanın önemi bir kat daha arttı.

MAÇTAN DAKİKALAR...

Maçta ilk düdük çaldı ve karşılaşma başladı.

Maça iyi başlayan taraf ev sahibi Zorya Luhansk oldu. İlk dakikada Petryak, Fenerbahçe ceza sahası içerisinde kafayla kaleyi yokladı, ancak top az farkla auta gitti.

Fenerbahçe maçtaki ilk tehlikesini 10. dakikada gerçekleştirdi. Duran topta Josef de Souza'nın kafası direğin yanından dışarı gitti. 


POZİSYON KISIRLIĞI

20 dakikayla itibariyla oyunun kontrolü Fenerbahçe'de. Ancak Zorya kaptığı toplarla etkili olmaya çalışıyor. 

İlk yarının bitimine 15 dakika kala, iki takımda 1-2 pozisyon dışında gol şansı yakalayamadı.

Maçta ilk sarı kart 41. dakikada çıktı. Zorya Luhansk'ta Chaykovskiy, Mehmet Topal'a yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü.

Oldukça temposuz geçen karşılaşmada ilk yarı 0-0'lık sonuçla bitti.


SALİH ÇIKTI OZAN GİRDİ

Teknik direktör Dick Advocaat, ikinci yarıya değişiklik yaparak başladı. Salih Uçan yerini Ozan Tufan'a bıraktı.

Fenerbahçe 2. devreye çok hızlı başladı. Sarı-Lacivertliler ilk olarak Stoch'la gole yaklaştı, sonrasında Moussa Sow karşı karşıya pozisyonda kaleciyi geçemedi.



GOL UZAKLARDAN GELDİ...

Ancak Fenerbahçe 52'de kalesinde golü gördü. Dmytro Grechyshkin, ceza sahasının dışından çok sert bir vuruş çıkardı ve sahibi ekip maçta 1-0 öne geçti.



VAN PERSİE VE EMENİKE HAMLESİ...

58. dakikada Robin van Persie, Miroslav Stoch'un yerine oyunda dahil oldu. Bu değişiklikle birlikte Fenerbahçe maçın içine biraz daha girmeye başladı.

73'te Dick Advocaat, takımın bir diğer gol kozu Emmanuel Emenike'yi, Alper Potuk'un yerine oyuna dahil etti. 

EMENİKE NET KAÇIRDI

78. dakikada Fenerbahçe beraberliğe çok yaklaştı. Emenike, orta sahada topla buluştu. Kale sahasına kadar ilerleyen Nijeryalı, müsait pozisyondaki Sow'u görmedi ve kaleyi yokladı. Kaleci Shevchenko'nun üzerine giden şut sonrası tehlike uzaklaştırıldı.

BU NASIL KAÇAR SOW!

86. dakikada Fenerbahçe inanılmaz bir gol kaçırdı. Rakip ceza sahasında  oluşan karambolde Moussa Sow, meşin yuvarlağı filelere gönderemedi.

KJAER HAYAT KURTARDI

Maçta dakikalar 90+5'i gösterdiğinde Fenerbahçe frikik kazandı. Topun başında geçen Simon Kjaer'in şutu barajdan sekti. Dönen topta bir kez daha şansını deneyen Kjaer'in savunmadan seken topu filelerle buluştu. Fenerbahçe, kötü oynadığı maçta santrası yapılmayan golle beraberliği kurtardı.

İLK 11'LER:

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper, Salih, Stoch, Sow

Zorya: Zorya: Shevchenko, Kamenyuka, Sivakov, Forster, Sobol, Grechyshkin, Chaykovskiy, Karavaiev, Ljubenovic, Petryak, Kulach
Editör: TE Bilişim