İşte gündeme ilişkin sıcak konuların masaya yatırıldığı programdan öne çıkan açıklamalar...

CAS'ın Fenerbahçe kararı

Benim başından beri bütün kavgam, bütün mücadelem koskoca bir kulübü yani Fenerbahçe'yi maalesef kirli bir işe bulaştıran ekiple ilgilidir. Kaldı ki ben çocukluğundan beri Fenerbahçeli olan ve kendi çocuğunu da zorla Fenerbahçeli yapmış birisiyim. Hayatım boyunca şunu söyledim: 'Haktan ve hukuktan yana yer alırım. Benim kendime göre bir çizgim var. O çizgiden yürürüm. O çizgide yürürken zaman azman belki duvara çarparım, bunun sonucunda bir bedel ödemem gerekir ve ben o bedelleride öderim'

"Aziz Yıldırım gerçekten Fenerbahçeli olsa..."

Ben burada daha bu mevzular gündeme geldiğinde, şike süreci başladığında bir tavır koydum ortaya. Burada ben arkadaşlarımdan da çevremden de tepki gördüm değerli yalnızlığı bu yüzden söyledim. Aradan 2 yıl geçti, sonuçta durduğumuz yerin doğru bir yer olduğu gözüktü. Şimdi bence bu gelinen noktada benim bütün Fenerbahçeli taraftarlardan istirhamım şudur, diyorum ki: ' Sizi kullanan, sizi aldatan ve size doğruları anlatmayan o kirli ekibe bir reaksiyon gösterin ve onları Fenerbahçe'den tasfiye edin. Bu sizi daha da güçlendirir. Bu sizi küçültmez. Burada 3 tane şahıs adına biz koca kulübü, bu renkleri niye kirletiyoruz, buna kimin hakkı var? Eğer Aziz Yıldırım gerçek bir Fenerbahçeli olsa, Fenerbahçe'nin renklerine gönül vermiş olsa, bugün istifa eder ve kendisi üzerinden koca kulübe yöneltilen bir takım tepkileride ortadan kaldırmış olur. Ama o ısrarla sanki hiç hata yapmamış gibi Fenerbahçe'yi kendine kalkan yapmayı tercih etti. Çünkü büyük bir kitle.

Bakın Aziz Yıldırım şunun farkında, Fenerbahçeyi önüne almazsa güç oluşturamayacağını görüyor. Çünkü taraftar önemli bir güç Türkiye'de. Bunu yaparkende malesef toplumda çok karşılığı olmayan argümanları kullandı. Fenerbahçe Cumhuriyeti'dir, Fenerbahçe Cumhuriyet'in son kalesidir aklı esen biz son kaleyiz diyor. Sayın Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı'na aday Tuncay Özkan, çıktı ' Çankaya Cumhuriyet'in son kalesidir, biz burayı kimseye yedirmeyiz, yıktırmayız gerekirse Çankaya önüne barikat kurarız' dediler. Sayın Gül çıktı oraya ne oldu Cumhuriyet mi yıkıldı?

Kendi suçunu, kendi günahını örtbas etmek, kendi kişisel ikbali ya da bir başka sebeple kendini haklı göstermek isteyenler sürekli olarak Cumhuriyet, Laiklik, Atatürk gibi kavramlar ve değerler üzerinden hep kamufle etmeye çalıştılar. Artık bu millet bu numarayı yemiyor. Hükümet dediler, cemaat dediler bütün bunları bırakın. Türkiye'deki yargıya güvenmediniz, şimdi Avrupa'daki yargıya da güvenmiyorsunuz. Bir yerde bir spor mahkemesi. Peki siz kime güveneceksiniz kardeşim? Dünyada herkes Aziz Yıldırım'a karşı mı? Herkes Fenerbahçe'ye karşı mı? Böyle bir şey var mı? Biraz da kendinize bakın, Aziz Yıldırım'ın savunmasına bakın, Aziz Yıldırım'ın yanlışlarına bakın... Eğer Fenerbahçe bu safralarından temizlenmezse asıl o zaman problem var demektir. Ama ben inanıyorum ki sağduyulu taraftarlar bunu görmeye başladılar. Ercan Saatçi başından beri karşı çıkan, Aziz Yıldırım'ı savunan bir isimdi. Bugün çıktı televizyon kanalında dedi ki: 'Bizi kandırdılar, bir kandırılmışlık hissi yaşıyorum' dedi. Aynı şekilde Ali Şen'in de yaptığı değerlendirmeler var.

Fenerbahçe'ye gönül vermiş, bu renklere aşık herkesin sağduyu ile meseleye bakması, Aziz Yıldırım'ı tasfiye etmesi ama bir hakkıda teslim etmemiz lazım, Federasyonun kupayı en kısa zamanda Trabzonspor'a teslim etmesi lazım.' ifadelerini kullandı.