Fenerbahçe’nin, CAS’a açtığı dava da çok konuşuldu, feragat etmesi de. UEFA’nın baskısıyla Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne almamış Sarı-Lacivertli kulüp de Uluslararası Spor Mahkemesi’ne (CAS) 45 milyon Euro’luk dava açmıştı. Fenerbahçe’nin “Namus davamız” dediği bu dava bir gün geri çekildi. Taraftarın çok büyük tepki gösterdiği bu karar günlerce konuşuldu. Ve pek çok yorum yapıldı:

- Fenerbahçe, UEFA’dan ceza almamak için davayı geri çekti.
- UEFA ile pazarlık yapıldı, dava bununun için geri çekildi. Bu konuda en anlaşılabilir açıklamayı ise Nihat Özdemir yaptı:
- Ülke menfaatleri için davayı geri çektik.

-Başından beri davayı takip etti.

Hürriyet gazetesinden Ahmet Ercanlar'ın haberine göre;

* Ancak aradan geçen süreç gösterdi ki, UEFA’dan ceza gelmesi olasılığı büyük. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası da Türkiye’ye verilmedi.  Peki o zaman dava niye geri çekildi ve davanın altında kimlerin imzası vardı. 

Aylar sonra gerçek ortaya çıktı. 3 Sarı-Lacivertli yönetici bu kararın altına imza atmadı. Bu yöneticilerden birinin ismi Ali Koç.

Koç, CAS davasının en başından beri Fenerbahçe yönetimi adına davayı takip etti. Ve bu davanın en büyük savunucusu oldu. Sarı-Lacivertliler'in eski Asbaşkanı CAS davasının çekilmesinin görüşüleceği toplantıya katılmamıştı. Ve o kararın altına imza atmamıştı.

* Peki ya diğer iki yönetici.
Bu yöneticilerden biri spor hukuku konusunda ülkemizde sayılı isimlerden bir tanesi olan Şekip Mosturoğlu. Mosturoğlu da mazaret bildirerek bu tarihi toplantıya katılmadı ve imzası bu kararda yer almadı.

Metris Cezaevi’nde bulunan Aziz Yıldırım da bu tarihi kararda imzası olmayan bir diğer isim. CAS davasının çekilmesi konusunda Nihat Özdemir’le Metris Cezaevi’nde bir görüşme yapan Aziz Yıldırım, davanın çekilmesi konusunda ısrarcı olan Özdemir’e çekimser kaldığını bildirmiş ve kararı yönetim kuruluna bırakmıştı.