Maçta 2-0 geriye düşen Bayern Robben'in penaltı golüyle maçı uzatmaya götürdü ve golsüz geçen uzatmaların ardından penaltılarla finale yükselen taraf oldu.

Maçta 6. dakikada Cristiano Ronaldo'nun penaltı golüyle 1-0 öne geçen Real Madrid farkı 2'ye çıkaran golü 14. dakikada yine Ronaldo'yla buldu.

Ne var ki, Bayern'in diz çökmeye niyeti yoktu. Baskılarını artıran Bayern Münih 27. dakikada Pepe'nin yaptığı gereksiz penaltı sonrası Arjen Robben'le farkı bire indirdi.

Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında iki takım da atak üstüne atak gerçekleştirse de maçta başka gol olmayınca 90 dakika 2-1 sona erdi ve maç uzatmalara gitti.

İki uzatma devresi de karşılaşmanın 2. yarısının kopyası gibiydi. Karşılıklı ataklar gerçekleştiren iki ekip de finale çıkmalarını sağlayacak golü bir türlü bulamadı.

Penaltılara giden karşılaşmada gülen taraf Bayern Münih oldu. Bayern'de atışlardan Kroos ve Lahm faydalanamazken Cristiano Ronaldo, Kaka ve Sergio Ramos'un penaltı atışlarını kaçırmasıyla finale yükselen takım Bayern Münih oldu. Bu sonuçla Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi tarihinde kendi evinde finale kalma başarısını yakalayan ilk takım unvanını kazandı.

Bayern 19 Mayıs'ta kendi evinde oynayacağı final maçında Chelsea'yi konuk edecek.