Şike Davası'nda bundan böyle hukuki süreci Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin alacağı kararlar belirleyecek. Davanın duruşmalı yapılması yönünde birçok avukat talepte bulundu. Son kararı bir başkan ve 4 üyeden oluşan Yargıtay 5. Ceza Dairesi Heyeti verecek.

Fakat duruşma yapılması çok zayıf ihtimal olarak görülüyor. En çok merak edilen sorulardan birisi ise dairenin dosyayı ne zaman ele alacağı... Yargıtay çevreleri, bunun tamamen daire başkanının elinde olduğunu belirtti. Şike Davası'nı çok yakından bilen bir kaynak, davanın süreci ile ilgili tahminlerini şöyle anlattı:
"Dosyada tutuklu yok ve Balyoz dosyası gibi çok sanıklı değil. Bu yüzden dosyanın öne anılacağını zannetmiyorum. Bizim murafaalı inceleme dediğimiz duruşmalı temyizin de yapılacağına ihtimal vermiyorum. CMK'da 10 yılın üstündeki cezalarda duruşma yapılacağı belirtiliyor. Bu dosyada 10 yıl ceza alan yok. Tahminlerime göre Yargıtay süreci 6 aydan önce bitmez."

ÖNCE TETKİK HAKİMİNİN RAPORU
Şike dosyası Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne ulaşırken şimdi ilk görev tetkik hakiminde. Heyetin raportörü olan tetkik hakimi dosyayı okuyup, kendi kanaatini sunacak. Raportörün fikri bağlayıcı değil. Üyeler, raportörün raporu üzerinden kanaatlerini bildireceği gibi bizzat dosyayı okuyabilir. Heyet tek celsede oylama ile sonuca varacak. Çoğunluk oyu heyetin kararını yansıtacak. Çoğunluğa katılmayanlar ise muhalefet şerhlerini yazacak.