Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulunun, yeni dönemde Süper Lig takımlarına sürpriz yapacağı açıklandı. Mehmet Ali Aydınlar’ın döneminde UEFA ile yapılan görüşmelerin ardından harekete geçen Başkan Yıldırım Demirören, ilk olarak UEFA Başkanı ve yönetimi ile yaptığı temaslar doğrultusunda Türk futbolunun bu sezon yaşadığı şike ve teşvik olayından dolayı ağır yaptırımlardan vazgeçirmeye çalışıyor. Demirören, Başkent’te kulüp başkanları ve delegeler ile yaptığı toplantıdaki açıklamaları yüreklere su serpti.Demirören’in yaptığı görüşme sonrası, bu sezon küme düşmenin kaldırılması ve yeni sezonda Süper Lig’in 22 takımla oynanması konusunda UEFA ve FIFA yetkililerini ikna ettiği iddia edildi.

Yargıyı Bekleyecekler

Yıldırım Demirören’in yeni dönemde Süper Lig’de küme düşmenin olmayacağı, Bank Asya’dan ise 3 takımın alınacağını ve açtığı davayı kazanan Ankaraspor’un, Süper Lig’e alınmasının kesinleştiği vurgulandı. Böylelikle Süper Lig’in 22 takımla ve play-off sistemi Betsmove ile oynanacağı belirtildi. Ayrıca federasyonun 22 takımlı Süper Lig’i iki gruba bölüneceği de gelen haberler arasında.Öte yandan Trabzonspor’un geçen sezonun lig kupasının Fenerbahçe’den alınıp, kendilerine verilmesi isteği için Yıldırım Demirören’in, yargı kararını bekleyeceği ve mahkeme aşaması karar vereceği öğrenildi.

59’da İki Grup Vardı

Türkiye  1. Futbol Ligi şimdiki adıyla Süper Lig’in başlangıç tarihi 1959 olarak kabul edilir. 1959 yılında düzenlenen Türkiye 1. Futbol Ligi’nin ilk sezonunda maçlar, 8’er takımdan oluşan Beyaz ve Kırmızı adlı iki grupta oynandı. O tarihteki statü uyarınca beyaz grubun lideri Fenerbahçe ile kırmızı grubun lideri Galatasaray finalde karşılaştı. İlk maçı Galatasaray 1-0, ikinci maçı ise Fenerbahçe 4-0 kazanınca, Türkiye 1. futbol Ligi’nin ilk şampiyonu Fenerbahçe oldu. Bu sezondan sonra ise grup sistemi kaldırıldı ve Türkiye 1. Ligi bugünkü statüsü ile oynanmaya başlandı.