Geçtiğimiz ay spor gündeminde takımlarımızın transfer çalışmaları öne çıkarken, InterPress’in yapmış olduğu incelemeye göre, özellikle dört büyük takımımızın gündemindeki futbolcular ve yapılan transferlerle medyada geniş yer bulduğu belirlendi. Fenerbahçe Mehmet EkiciNabil Dirar ve Valbuena transferleriyle kadrosunu güçlendirirken, Galatasaray ise Maicon, Belhanda ve Gomis’i alarak adeta şov yaptı. Beşiktaş dünyaca ünlü Portekizli defans oyuncusu Pepe’yi kadrosuna katarak gücüne güç katarken, Trabzonspor’un gündeminde ise  Medel Kucka ve Junuzovic gibi isimler ön plana çıktı.

Fenerbahçe önde Beşiktaş ve Galatasaray ve Trabzon peşinde …

Yapılan araştırmaya göre geçtiğimiz ay yazılı basında en çok haberi çıkan takım Fenerbahçeolurken, Sarı Lacivertli takım hakkında 7 bin 397 haber çıktığı tespit edildi. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Beşiktaş ile ilgili 7 bin 377 haber çıkarken, bu sezona iddialı girmek isteyen Galatasaray ile alakalı ise yazılı basına 6 bin 309 haber yansıdığı saptandı. Ligde bu sezon yeni bir sayfa açmak isteyen Trabzonspor hakkında da yazılı basında 5 bin 914 haber yer aldığı anlaşıldı.

En çok konuşulan başkan Fikret Orman…

Geçtiğimiz ay yazılı basında en çok konuşulan başkan Fikret Orman olurken, Beşiktaş Başkanı hakkında bin 259 haber çıktığı belirlendi. İkinci sırada yer alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili bin 216 haber çıkarken, Trabzonspor Başkanı Muharrem Ustahakkında yazılı basına bin 33 haber yansıdığı saptandı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbekise 740 haberle geçen ay yazılı basında gündeme geldi.

Aykut Kocaman farkı…

Konyaspor’da yaşadığı başarılı sezonun ardından Fenerbahçe’ye geri dönen Aykut Kocaman yazılı basında en fazla konuşulan teknik direktör olurken, takıma yeni bir hava getiren tecrübeli teknik adam hakkında yazılı basında 2 bin 69 haber çıktığı belirlendi. Beşiktaş’ın başında iki sezondur şampiyonluk yaşayan Şenol Güneş ile ilgili ise yazılı basında bin 492 haber yer aldığı görüldü. Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor geçen ay bin 85 haberle gündeme gelirken, Trabzonspor’un başında bu sezon şampiyonluk mücadelesi vermeye hazırlanan Ersun Yanal hakkında da yazılı basına 965 haber yansıdığı tespit edildi.

Transferde en çok Valbuena konuşuldu…

Fenerbahçe’nin Fransa’nın Lyon kulübünden transfer ettiği ve takımın yeni lideri olması beklenen Mathieu Valbuena geçtiğimiz ay hakkında en çok haber çıkan futbolcu oldu. Tecrübeli Fransız yıldız ile ilgili geçtiğimiz ay yazılı basına bin 86 haber yansıdığı belirlendi. İkinci sırada Galatasaray’ın yeni golcüsü Bafétimbi Gomis yer alırken, sıra dışı golcü hakkında yazılı basında 911 haber çıktığı tespit edildi. Fenerbahçe’ye transferi oldukça sıkıntılı bir süreç sonunda gerçekleşen Mehmet Ekici 881 haberle gündem olurken, transferi en çok konuşulan diğer isimler ise sırasıyla MaiconBelhandaNabil Dirar ve son anda Beşiktaş’a transfer olan Pepe olarak belirlendi.