''Futbolda şike'' davasında ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Haldun Şenman, Sami Dinç ve Bülent İbrahim İşcen'in, tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi.İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, sanık ve avukatların taleplerini değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, tüm tutuksuz sanıkların duruşmalardan bağışık tutulma taleplerini reddetti.

Sanık ve sanık avukatlarının, yargılamanın genişletilmesine ilişkin taleplerini yazılı olarak bildirmeleri için 11 Haziran'a kadar süre veren mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını hazırlayıp yazılı olarak bildirmeleri için 18 Haziran'a kadar süre verilmesine hükmetti.

Bir kısım sanıkların tanık dinletilmesi ve rapor aldırılması gibi talepleri yargılamanın sürüncemede kalmasına neden olabileceğinden bu talebi reddeden mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Haldun Şenman, Sami Dinç ve Bülent İbrahim İşcen'in, tutuklulukta geçirdikleri süre ve atılı suçun niteliği göz önüne alınarak tahliyesine karar verdi.

Heyet, tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı'nın, üzerlerine atılı suçun yasal yaptırımı olan sevk maddelerinin alt ve üst sınırları, mevcut delil durumu, dosyada bulunan fiziki ve iletişim tespit tutanakları, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunmasını dikkate alarak, bu hallerinin devamına hükmetti.

Duruşmayı 26 Haziran 2012'ye erteleyen mahkeme heyeti, duruşmanın 27, 28 ve 29 Haziran'da da sürdürülmesini kararlaştırdı.