Her iki hoca da Real Madrid'i överken Beşiktaş'ın Hırvat teknik direktörü , “Real kendi stiline değil, rakibine göre oynadı ve istediği sonucu aldı” dedi. Trabzon'un efsane ismi Mandıralı da, “Bu aşamada stratejisini uygulayan ve kazanan alkışlanır” diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Bayern Münih, önceki gün Real Madrid’e karşı üstün bir futbol oynamasına rağmen sahadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrılmıştı. Son şampiyon, maçın 19. dakikasında Karim Benzema’nın golüne engel olamayarak mücadelede yenik duruma düşmüştü. Ancak ilk dakikadan itibaren başlayan Bayern baskısı, özellikle golü bulduktan sonra sıkı bir savunma yapan Real defansını aşamadı. Yüzde 64 topla oynama, 701 olumlu pas ve 16 gol girişimiyle adeta Los Galacticos’u kendi sahasından çıkarmayan Bayern, kullandığı 15 korner atışıyla da Bernabeu’da bu rakama ulaşan ilk konuk takım olmayı başardı. Barcelona’nın başındayken hiç Bernabeu’da kaybetmeyen Almanlar’ın teknik direktörü Pep Guardiola, “Real Madrid dünyanın en iyi kontratak yapan takımı. Golü bulmak için elimizden gelen her şeyi yaptığımızı düşünüyorum.  Ancak maç öncesine göre şu an tur adına çok daha rahatım. Rövanş öncesi final için daha umutluyum” diye konuştu.    

Ancelotti: Akıllı oynamak gerekti

Real’in hocası Carlo Ancelotti ise “Barcelona ve Bayern Münih gibi takımlar, pas anlamında çok iyiler. Onlara karşı akıllı savunma yapmak gerek. Biz de bunu başardık” derken, 3 hafta sonra sahalara dönen ve 74 dakika sahadan kalan Cristiano Ronaldo içen de, “Hem Ronaldo hem de hafif sakatlığı bulunan Bale, rövanşta yüzde 100’lerine ulaşacaktır” yorumunu yaptı. Bayern’de Pep’in oyun tarzını sık sık eleştiren Alman kulübünün Onursal Başkanı Franz Beckenbauer, “Çok çabalayan ama bir türlü son vuruşu yapamayan boksör gibiyiz” ifadelerini kullandı. Bu maçın rövanşı 29 Nisan’da Allianz 

Arena’da oynanacak.    

İstediğini aldı

Real Madrid’in, Bayern karşısında oynadığı futbolu Chelsea’nin, Atletico Madrid karşısındaki oyunuyla karşılaştırmamak gerek. Real, çok hızlı oyunculara sahip olan ve kontratak futbolunu iyi oynayan bir ekip. Real, kendi stiline uygun oynamadı ama bazen rakibe göre stratejinizi belirleyerek istediği sonucu aldı. Real’e haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bayern’den topu almak zaten zor. Onlar da bekleyip, hızlı hücumlarla gol bulmaya çalıştılar. Rövanşta Bale ve Ronaldo’nun yapacağı hızlı ataklar, Real’in finale çıkma şansını artıracaktır. 

Slaven Bilic/Beşiktaş Teknik Direktörü

Kazanan alkışlanır

Bu büyük turnuvaların yarı final gibi kupaya çok yaklaştığınız etaplarında her şeyi doğru yapmanız gerek. İsimlerden bağımsız söylüyorum, bir takımı sadece savunma yaptı diye eleştirmek doğru olmaz. Hele Real Madrid, Bayern Münih gibi takımların herhangi birini ‘çok kontrollü’ oynadı diye yerin dibine sokamazsınız. Oynamasına, skor yapmasına izin vermediğiniz takım Bayern Münih sonuçta. Burada da bir strateji ve uygulama başarısı var. Sonuçta iyi futbolu değil, kazananı, stratejisini iyi uygulayanı alkışlıyor, onu ödüllendiriyorsunuz.

Hami Mandıralı/Trabzonspor Teknik Direktörü