Galatasaray Spor Kulübü'nde bugün yapılacak 2011 yılı Olağan Mali Kongresi öncesinde yaklaşık 15 kişilik bir grup Galatasaray Sportif Sınai ve Sportif Yatırımları A.Ş'in gerçekleştirdiği sermaye artırımını protesto etti.

Harbiye Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Mali Kongre öncesinde bir grup yatırımcı, Galatasaray Sportif Sınai ve Sportif Yatırımları A.Ş'in geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği sermaye artırımını protesto etti.

Sarı-kırmızılı kulübün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi ellerinde pankartlarla, toplantının gerçekleşeceği Uluslararası Kongre Merkezi binasının önüne gelen hissedarlar, basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Sezgin Demirel, şirkette gerçekleştirilecek yüzde 9 bin 900 oranındaki bedelli sermaye artırımının ülke tarihinde örneğinin görünmediğini belirterek, "Bu artırım, 20 bin liralık hissenize, 9 bin 900 lira daha istiyoruz anlamına gelmektedir. Bizim bu parayı verme gücümüz yoktur. Şirkete ortak olduk. Bizim gibi milyonlarca küçük yatırımcı borsada bu şekilde manipülasyona uğramıştır. 45 bin liraya alınan hisse 17 bin liraya düşmüştür. Bunun dışında 9 bin 900 lira daha istenmektedir. 50 bin liralık yatırımımız, 5 bin liraya gerilemiştir. Şahıs olarak ben 220 bin lira zarar ettim. Diğer tüm arkadaşlarımın da bu şekilde beyanı vardır" dedi.