Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta açılış mücadelesinde Galatasaray ile Gençlerbirliği karşılaştı. Konuk ekip 60. dakikada  Vleminckx'in kafa golüyle sahadan 1-0 üstün ayrıldı. Cuma günü oynadığı 8 lig maçının sadece 2'sini kazanabilen Sarı-Kırmızılılar 2 maçta berabere kalırken, 4 maçta da yenildi.
 
Karşılaşmanın ilk yarısında Galatasaray'ın üstünlüğü hakimdi. 12. dakikada Eboue'nin pasında topla buluşan Hamit'in ceza sahası dışından sert şutu üst direkten oyun alanına geri döndü. 

Galatasaray Eboue ile sağ kanattan etkili geldi. 18. dakikada Eboue'nin sağ çizgiye inip yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Sneijder'in sert şutunu kaleci Ramazan, son anda kornere tokatladı. 
Dakikalar 32'yi gösterdiğinde Eboue, rakiplerini geçtikten sonra ceza sahası dışından sert vurdu. Ancak kaleci Ramazan, soluna giden topu uzanarak kornere çelmeyi başardı. 44. dakikada ise Sarı-Kırmızılı ekip mutlak bir golden oldu. Emre, sol kanattan kaçan Riera'yı gördü. Bu futbolcunun ortasında kaleciyi geçen topu, Burak Yılmaz kale önünde tamamlayamadı. İlk yarı 0-0 eşitlikle geçildi.

İkinci yarıya gelindiğinde Gençlerbirliği ofansif olarak daha etkili olmaya başladı. Sağ kanattan yapılan ortada Azofeifa'nın şutu Semih'den kornere çıktı. Azofeifa'nın kullandığı köşe vuruşunda Özgür'ün kafa vuruşunu Muslera çizgiden çıkardı. 55. dakikada Hamit'in şutu bir kez direkte patladı.Top üst direkten geri geldi. 56.dakikada Sneijder yerine Umut Bulut, Emre Çolak yerine Nordin Amrabat oyuna oyuna dahil oldu. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Gençlerbirliği Vleminckx ile 1-0 öne geçti. Sağ kanttan gelen ortada Vleminckx'in önündeki Eboue yere düşünce müsait durumdaki Vleminckx kafa vuruşu ile topu Muslera'nın solundan ağlara gönderdi. 65. dakikada Hamit'in yerinde Drogba dahil oldu. 85. dakikada Drogba'nın ceza sahası içerisinde yere düşmesiyle hakem Özgür Yanka'ya penaltı noktasını gösterdi. Drogba penaltı vuruşundan yararlanamadı. 86. dakikada Gökhan Zan direk kırmızı kart ile takımını 10 kişi bıraktı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Gençlerbirliği'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Bu sonuçla Galatasaray 47 puan ile liderliğini sürdürürken, Gençlerbirliği 34 puan ile 9. sırada yer aldı.