Geçen yılın ekim ayında gelen bir şikayet üzerine yapılan inceleme ardından, aralarında Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ve kardeşleri Mehmet ile Mustafa Kızıl'ın da aralarında bulunduğu 51 kişi gözaltına alınmış, bunlardan mali konularla ilişkisi bulunmayan 29'u sorgularının ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı. Sorguları tamamlanan 22 şüpheli ise bugün geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edilmişti.

Kulüp paralarının önce Başkan İbrahim Kızıl'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Kızıl Grup'un 4 şirketine aktarılıp ardından da tekrar kulüp hesabına geçirilerek ve transfer ödemelerinde hazırlanan makbuzlarda tahrifat yapılarak Gaziantepspor'un yaklaşık 18 milyon TL zarara uğratıldığı iddiasıyla gözaltına alınan Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, kardeşleri Mehmet ve Mustafa Kızıl ile Sabri Hamamcı, Halil Aksu, Emrah Söylemez, Abdullah Gilgil, Mesut Söylemez, Emin Tığrak, Mehmet Hanifi Kesici, Hüseyin Doğan, Hasan Kaçan, Mahmut Kesici, İlhami Şimşek, Doğan Kesici, İbrahim Halil Güvenç, Ahmet Karapınar, Sefa Kavakoğlu, Tamer Çalışkan, Mehmet Raşit Çakır, Celal Tığrak ve Tahir Tığrak sorgularının ardından adliyeye çıkarılmıştı.

Düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 22 kişiden aralarında Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi, tutuklandı, 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklananlar geniş güvenlik önlemleri altında ceza evine gönderildi.