Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Kayserispor kendi evinde konuk ettiği Mersin İdman Yurdu'nu Salih ve Bobo'nun golleriyle 2-1 mağlup etti. Mersin İdman Yurdu'nun tek golü Burhan Eşer'den gelirken, Emmanuel Culio maçın son anlarında bir polis memuruyla girdiği sözlü münakaşa sonrası ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

Maça iyi başlayan Kayserispor 23. dakikada Salih Dursun ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıda rakip kaleye beraberlik için yüklenen Mersin İdman Yurdu'nda Burhan Eşer 56. dakikada attığı golle maça dengeyi getirdi. 

Ancak bu golden sonra sahneye Kayserispor'un Brezilyalı golcüsü Bobo çıktı. Bobo dakikalar 56'yı gösterdiğinde ceza sahasına sağ girdi ve kalecinin yanından topu ağlara göndererek Sarı-Kırmızılı ekibi 2-1 öne geçirdi. Bu golden sonra da rakip kalede farkı arttırmak için pozisyonlar yakalayan Kayserispor bunları değerlendiremedi. Konuk ekip Mersin İdman Yurdu da zaman zaman Nduka ile fırsatlar bulsa da bunları kullanamadı ve Kayserispor sahadan 2-1 üstünlükle ayrılarak puanını 35'e yükseltti. 

Maçın son anlarındaysa çok ilginç olaylar yaşandı. Mersin İdman Yurdu yedek kulübesinin önünde ortalık bir anda karıştı. Önce Burhan Eşer hakeme tepkisinden dolayı sarı kart gördü. Ardından Emmanuel Culio saha kenarında yer alan bir polis memuruyla girdiği ikili münakaşa sonrası ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 
 
Bu olaylar sebebiyle duraksayan mücadeleye hakem 7 dakika uzatma ekledi ve bu süre zarfında da başka gol olmayınca karşılaşmayı Kayserispor 2-1 kazandı. 

Bu sonuçla son altı maçından, beş galibiyet bir beraberlik çıkaran Sarı-Kırmızılılar üst sıraları zorlayacak gibi gözüküyor. 

Mersin İdman Yurdu'nun ligde kalma umutlarıysa bu mağlubiyetle git gide azaldı. Akdeniz ekibi, 20 puanda kaldı ve ligin son sırasından kurtulamadı.
Editör: TE Bilişim