Rubin Kazan [3 - 0] Inter Milan 
2' [1 - 0] G. Karadeniz 
86' [2 - 0] S. Rondon 
90+2' [3 - 0] S. Rondon 

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda topladıkları 10'ar puanla bir üstü tura çıkmayı garantileyen Rubin Kazan ile Inter, liderlik mücadelesi için karşı karşıya geldiler. 

Kazanan ekibin gruptan lider olarak çıkmayı garantileyeceği mücadeleye milli oyuncumuz Gökdeniz Karadeniz ilk 11'de başladı. 

Maça süper bir başlangıç yapan Rubin Kazan, henüz 2. dakikada öne geçti. Alan Kasaev'in sol kanattan hazırladığı atakta, penaltı noktasına doğru düşen topu Juan'ın çabasına rağmen ağlara yollayan Gökdeniz, takımını 1-0 öne geçirdi. 

Tecrübeli futbolcumuz, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 5. maçında 2. golüne imza attı. Gökdeniz daha önce; Rubin Kazan'ın Partizan Belgrad'ı konuk ettiği 2. hafta mücadelesinde şık bir gol atmıştı. 

Kalesinde golü gördükten sonra beraberlik arayan Inter, geliştirdiği ataklardan sonuç alamazken, ilk 45 dakika boyunca Inter kalesini sadece 1 kez yoklayan Rubin, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Öte yandan ev sahibi ekipte, 8. dakikada sakatlanan Eremenko, yerini Carlos Eduardo'ya bırakmak zorunda kaldı. 

İkinci yarıda Inter, rakip kalede gol aramaya devam ederken, Rubin Kazan'da 59'da Dyadyun'ın yerine Rondon, 61. dakikada da Kasaev'in yerine milli futbolcumuz Gökhan Töre oyuna dahil oldu. 

Mücadelenin 86. dakikasında Rubin Kazan 2-0'ı yakaladı ve rahatladı. Natcho'nun hazırladığı pozisyonda topu ağlara yollayan Rondon, Inter'in işini bitiren golü attı. 90+2'de sahneye yine Rondon çıktı. Takımı adına ilk gole imza atan Gökdeniz bu golün hazırlayıcısı oldu ve Rubin Kazan 3-0'ı buldu. Rus ekibi; Gökdeniz'in 90 dakika sahada kaldığı; Gökhan Töre'nin son yarım saatte forma giydiği mücadeleyi 3-0 kazandı. 

Mücadeleden 3-0'lık galibiyetle ayrılan Rubin Kazan, 5 maç sonunda 13 puana yükseldi ve bitime 1 hafta kala gruptan lider çıkmayı garantiledi. Inter ise 10 puanda kaldı ve grubu ikinci sırada tamamladı. 

Rubin Kazan, son haftada deplasmanda karşılaşacağı Partizan'a yenilmesi; Inter'in ise konuk edeceği Neftçi Bakü'yü yenmesi halinde bile, liderliği değişmeyecek. Rubin Kazan, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı İtalyan ekibine ikili averajda üstünlük sağladığından dolayı son hafta ortaya çıkacak sonuçlar Rubin Kazan'ın sıralamadaki yerine etki etmeyecek.
Editör: TE Bilişim