Açıklamanın tam metni şöyle;

"18.05.2013 tarihinde oynanan Galatasaray-Trabzonspor müsabakası sırası ve sonrasında spor kamuoyunu yakından ilgilendiren ve kulübümüzü hedef alan birtakım olaylar yaşanmış ve bazı kulüp başkanları tarafından yine kulübümüze yönelik bir takım açıklamalarda bulunulmuştur.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, dün oynanan müsabaka: sporda şiddet ve gerilim ortamının kim ve kimler tarafından yaratılıp, kurgulandığını ve bu ortamlardan kimlerin beslendiğini açıkca ortaya koymuştur.

Müsabaka sırası ve sonrasında yer alan pankart, mesaj ve açıklamaların yegane hedefi Fenerbahçe Spor Kulübü özelinde 22.05.2013 tarihinde oynanacak olan  Ziraat Türkiye Kupası finali ve bu finali provoke etme odaklıdır.

3 Temmuz paydaşlarının birbirlerini kutlarken dahi Fenerbahçe ile kin ve nefret tohumlarını ekme konusundaki ittifakları bizlere hiç de yabancı değildir. Bu altyapısız ve suni birlikteliğin, ortak eylemlerin ve pankartların ortaya koyduğu tek bir gerçek vardır ki, o da Fenerbahçe'nin Türkiye'nin "TEK BÜYÜĞÜ" olduğu gerçeğidir.

Şampiyonluk konuşmalarını dahi Fenerbahçe Spor Kulübü üzerine kuran bu tahrikkar düşüncenin gerek arşivlerinde ve gerekse bugünlerinde  dahi taraf oldukları ölümlü şiddet olaylarına rağmen, halen konuşup açıklama yapabiliyor olmaları hem şaşırtıcı hem de düşündürücüdür. Sırf Fenerbahçe Spor Kulübü'ne zarar vermek uğruna Türkiye'nin ırkçılıkla suçlanmasını dahi içine sindiren bu zihniyetin en çarpıcı zaafı kendilerini tanımamaları ve tanıtmamalarıdır.

Söz konusu kulübe tavsiyemiz bir haftadır Türkiye Cumhuriyeti ve Türk insanı hakkında Fenerbahçe üzerinden ırkçı söylemler yapmak yerine, öncelikle dönüp arşivlerine bir göz atmalarıdır.14.10.2000 tarihinde oynanan Galatasaray-Siirtspor müsabakasında "Sen zavallı kara köle, eğil efendinin önünde saygıyla" pankartı kime karşı açılmıştır? Ya da 27.01.2009 tarihinde oynanan  Galatasaray-Sivasspor müsakabasında Sivasspor  futbolcusu Balili'ye yönelik ırkçı söylemler nelerdir? Bu iki eylem Türk Spor tarihinin arşivlerinde birer leke olarak dururken Türkiye Cumhuriyeti'ne reva görülen bu yakıştırmalar ülkemize ve sporumuza yapılan en büyük haksızlıktır.

Bir diğer cevabımız ve tavsiyemiz de şu anda Galatasaray Spor Kulübü Başkanlık makamında bulunan şahsın iddiaları ile ilgilidir.

Fenerbahçe Spor Kulübü hakkında açıklama ve beyanlarda bulunmadan önce kendileri ile ilgili şu hususların açıklanması ve kamuoyunun aydınlatılmasını kendilerinden birkez daha talep ediyoruz.

-Galatasaray Spor Kulübü son 10 yıllık dönemde Devletimize ne kadar vergi ödemesinde bulunmuştur?

-Galatasaray Spor Kulübü tarafından yapılan transferler ve menajerlik ücretleri resmi makamlara hangi tutarlar üzerinden bildirilmiş ve bu tutarların ne kadarı vergilendirilmiştir?

-SPK işlemleri tahtında Galatasaray Kulübü'nün yapmış olduğu sermaya artışında kulübe sağlanan gelir ne kadardır?

-Bu işlemlerin hukuka uygunluğu konusundaki kulüp açıklamalarının aksine bu işlemler hakkında açılan herhangi bir soruşturma ve yargılama var mıdır? Yine bu işlemler tahtında hakkında soruşturma yapılan ya da yargılanmak durumunda olan kamu görevlileri olmuş mudur?

-Stad inşaası konusunda Galatasaray Kulübü'nün öz kaynaklarından herhangi bir harcama yapılmış mıdır? Yapılmışsa tutarı nedir? Ve isim hakkı karşılığında kulübe sağlanan ekonomik imkanlar nelerdir? Ayrıca bu stad ile ilgili Galatasaray Spor Kulübü ne kadar kira ödemiş ve ödemektedir? Bununla birlikte bu stad ile ilgili  Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ile yapılan anlaşmada herhangi bir kira ödeme maddesi var mıdır? Eğer var ise bu madde hangi tarihte ve hangi şartlarda bu sözleşmeye eklenmiştir?

-Ali Sami Yen Stadı ile ilgili Galatasaray Spor Kulübü ve GSGM ile yapılmış sözleşme vak'i temerrüt sebebi ile iptal edilmiş midir? Bu iptal ile uğranılan kamu zararı nedir ve bu kamu zararı ile ilgili açılan dava veya davalar mevcut mudur?

-Yine aynı sözleşme içinde yer aldığı üzere Galatasaray Spor Kulübü tarafından yapım taahhüdünde bulunulan 15.000 kişilik yapılmış bir stad var mıdır? Ya da stad yapımının akibeti ne olmuştur?

Öncelikle ısrarla ve sürekli  olarak sorduğumuz bu soruları kamuoyuna açıklamaktan kaçınanların Fenerbahçe'ye soru sormak ve Fenerbahçe'nin adını zikretmek gibi bir hakları yoktur. Ayrıca  Fenerbahçe'nin devletten 3 kat fazla yardım aldığını zikreden şahsın bu konudaki bilgi ve belgelerini derhal ve hemen kamuoyuna açıklamasını belkiyoruz. Bununla birlikte Fenerbahçe'nin sadece bu konu ile sınırlı kalmayarak devletimizle bugüne kadar yaptığı tüm ekonomik ilişkileri kamuoyunun bilgisine belgelerle sunacağımızı aynı şekilde bu iddalarda bulunanlarında bu bilgi ve belgeleri sunmalarını sabırsızlıkla talep ediyoruz.

Tüm bunlarla birlikte;

Şahsi menfaat ve kazanımlarını Türk futbolunun geleceğine tercih edenleri, bir an evvel Fenerbahçe düşmanlığı ve kompleksinden kurtularak, Türk Sporu'nun ortak menfaatlerinde buluşmaya, ortak akla ve sağduyuya davet ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine  sunarız.

Saygılarımızla

Fenerbahçe Spor Kulübü"