Eski Galatasaraylı yönetici, Fenerbahçe'nin şike davası konusunda UEFA'yı işaret ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Galatasaray eski ikinci başkanı Mehmet Helvacı, katıldığı TV programında şike soruşturması ile ilgili olarak UEFA kanadında dosyanın henüz kapanmadığını söyleyerek gündem belirleyecek açıklamalarda bulundu.

 

Mehmet Helvası TFF'nin aldığı şike kararlarını en çok Fenerbahçe'ye zarar vereceğini iddia ettiği açıklamasında yaşanan gelişmelerin ardından kavganın yeni bir boyut kazanacağı kaydetti.

 

Konuyla ilgili olarak Helvası şunları söyledi;

 

"Zaman içinde herkes görecek, bu öngörü veya kehanet değil. Ne oldu şimdi! O dönemde Fenerbahçeli yöneticiler bu sonuçları kabul etselerdi sonuçlar kendilerine değmeden geçip gidecekti.

Böyle Fenerbahçe kulübü hataların dışında kalacaktı. Şimdi yaşanan bu gelişmelerle Fenerbahçe direkt hatanın içinde kaldı. Şimdi her arkadaş muhabbetinde Fenerbahçelilere ithamlarda bulunuluyor. Bu kavganın büyümesi anlamına gelir"

 

"BEN OLSAYDIM..."

Samimi söylüyorum ben olsaydım, Türk sporu olduğu için görevimden feragat ederdim. Yaşananlar kabul edilecek gibi değil. Ben tanıdığım Lütfi Arıboğan için bu söylemiyorum. Aydınlar federasyonunun yaptıkları doğruydu."

 

"UEFA DAHA KARAR VERMEDİ"

"UEFA şike dosyasını kapatamaz, henüz karar vermedi, karar verilmesi lazım. Bir çok alternatif var ancak olmamış gibi davranamaz. Hep beraber göreceğiz sonuçlarını. Ben bu konuda karamsarım.

Bir şey söyleyip insanların moralini bozmak istemiyorum. Ancak hukukun söylediğine göre karamsar olmama gerekiyor"