Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbol geliştiren adımlar atmaları gerektiğini belirterek, Türk futbolu adına saygın bir model ve ekol oluşturma arayışı içersinde olmaları gerektiğini söyledi.
Teknik direktör Şenol Güneş, kuşkusuz içinde bulundukları sürecin futbolu büyük ölçüde yaraladığını belirterek, "Bu aşamada futbolun bireyleri olarak her birimizin sorumluluğu daha da artmaktadır. Futbol dünyasında şeffaflığı her zaman savunduk ama bizler bu yönde ilerlemek isterken maalesef her şeyin daha kapalı bir hale geldiği gördük. Aslında son dönemde yaşanan gelişmeler biz futbol dünyası içersindeki tüm olumsuzlukları temizleme şansını fazlasıyla verdi ancak biz bunu ne oranda başarabildik tartışılır" dedi.
"Her birimiz futbola ne kadar katkı yapabildiğimiz iyi düşünmeli ve buna göre sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmeliyiz" diyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Belki kendimizi değiştirmeliyiz. Ama futbol Mariobet için bunu da yapmalıyız. Bataklığı kurutmalı, kirli suyu mutlaka temizlemeliyiz. Çünkü hepimizin, geleceğimize yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza karşı sorumluluklarınız var. Sermayemizi iyi belirlemeliyiz. Parayı değil, itibarı ön plana almalayız. Futbolda para amaç değil,sadece hedeflerinize ulaşabilmek adına başvurduğunuz bir araç olmalıdır" diye konuştu.
Gerçeklerden kaçmak futbolun içersindeki hiçbir bireye bir şey kazandırmayacağına vurgu yapan Güneş sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu nedenle mutlaka gerçeklerle yüz yüze gelme cesaretini göstermeliyiz. Karşılıklı saygı ve anlayış kavramlarını mutlaka geliştirmeliyiz. Türk futbolu adına saygın bir model ve ekol oluşturma arayışı içersinde olmalıyız. Sivil toplum örgütleriyle mutlaka sağlam diyaloglar kurulmalı karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunulmalı. Kurumsal kimliğin tüm sıfatlarını öne almalıyız. Futbolun kaynaklarını iyi kullanmalıyız. Sadece para kazanan değil, futbolu geliştiren adımlar atmalıyız. Sistemli, planlı çalışmayı gözardı etmemeliyiz. Belki yeri geldiğinde tarihi kararlar almalıyız. Futbolda dünya penceresinde itibarımızı azaltacak uygulamalardan kaçınmalıyız. Hepimiz fikir üretmeliyiz. Onurumuzu ve cesaretimizi kaybetmemeliyiz. Ancak bunu başarırsak futbolda hedefe ulaşabiliriz."

 

Editör: TE Bilişim