Şenol Güneş, sahada ne olursa olsun kazanmak için mücadele edeceklerini belirterek, "İlk maçta PSV'ye büyük bir avantaj verdik. Olumsuz olan bu durumu ortaya koyacağımız güzel futbolla tersine çevirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. Deneyimli teknik adam, "İyi futbol oynayarak maçı kazanmak istiyoruz. Turu zorlayacağız. İlk maçta çok hata yaptık, rakibe avantaj verdik. Umarım bu hataları tekrarlamayız ve turu geçeriz" dedi. 

Güneş, Trabzonspor'un yoğun maç trafiğiyle ilgili bir soruya ise "Bu bir yıldan beri devam eden bir süreç. Uzun aralıklı bir çalışma yapma şansımız olmadı. Bunları konuşmanın anlamı yok. Şartlar ne olursa olsun bütün futbolcularımızın kendine yakışanı sahaya yansıtmasını ve maçı kazanmayı umuyoruz" cevabını verdi. 

Şenol Güneş, Trabzonspor'un tur şansına ilişkin bir soru üzerine de "İlk maçta ilk beş dakikada oyunun hakim bizdik. Ama PSV'nin ilk atağında golü yedik. İkinci gol ise bizi tamamen demoralize etti. Ardından Pashabahis yaptığımız baskı sonuç vermedi. Mevcut olan bir skor var. Biz yine kendi futbolumuzu oynayıp rakibimize üstün olmaya çalışacağız. Umarım hatalarımızın aza indiği bir maç olur. Son lig maçı ve PSV müsabakasında çok hata yaptık. Umarım bunları tekrarlamayız. Sonucu bilemiyoruz. Ne olursa olsun kazanmak için oynayacağız. Tek fark oradaki hataları burada görmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Güneş, Hollanda'da Trabzon kentiyle ilgili yayımlanan görüntülerin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: "Ben de sabah Eindhoven'i gezerken şehrin pisliklerini gördüm ama televizyon kamerasına çekip bunu sunmadım. Sunmak doğru değil. Takım şehrimize geldiği zaman en iyi şekilde ağırlandı ve gönderildi. Fair - Play'i en iyi şekilde ortaya koyduk. Ama daha sonra bir televizyonun işgüzarlığı oldu. Sorumlu insanlar bunu yapmaz. Futbolu bir kavga unsuru olarak görmek doğru değil".

Kaybedilen her maçın kendisi için başarısızlık olduğunu da hatırlatan Güneş, "Başarının tek ölçüsü kazanmaktır. Bunun muhakemesini kamuoyunun takdirine bırakmak lazım. Yarınki maçta temennim kazanmak. Dostluk içinde bir maç istiyoruz. Yarın maç bittiği zaman kim kazanırsa kazansın dostluğun devamını dilerim" dedi. 

Şenol Güneş, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın iddialarıyla hakkında da, "Kupa maçını kazandığımızda kendisine 'umarım siz de şampiyon olursunuz' dediğim doğrudur. Devre arasında ne söylediğimi ise kendisi anlatsa daha iyi olur" yorumunu yaparken, sözünü ettiği konuların çok speküle edildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim