Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Genelde ikinci olunca şerefli ikincilik oldu deniyor. Tam tersine hem şerefli olalım hem de birinci olalım. Biz kaderine razı olan takım değil de, onun yerine kaderini kendi elleriyle yazan oyuncular ve takım olmak istiyoruz” dedi. 
Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi 3-2’lik skorla mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş karşılaşmayı değerlendirdi.

“TARİHİN SAYFALARINA YAZILACAK”
Deneyimli çalıştırıcı, “Zor bir maçtı. Fenerbahçe liderdi ve lideri yendik lider olduk. Biz kaybetseydik puan farkı fazla olacaktı. Hemen hemen tüm takımlar ortak yarışa devam ediyor. Fenerbahçe iyi bir takım. Biz de iyiyiz. Bizim de en iyisi olmak için bu maç ölçüydü. Kazandık ve rakibimizde bizim gibi oyun içerisinde hamleler yaptı. Hatalarda oldu. Gol pozisyonları verdik ama artılarımız da vardı. Bütün futbolcularımın emeğine teşekkür ederim. Taraftar desteği harikaydı. Takım olgusu içerisinde sahaya çıktık. Bütün oyuncularım kazanmak istedi. Bugün oyuncularım oynamayı hak etmesine rağmen özellikle Cenk’in maçın bitimine 10 dakika kala oyuna girip gösterdiği mücadele takdir edilesiydi. Bu olay, takımın ileriye gideceğini gösteriyor. Bireysel hatalarımız var eğer onları da düzeltirsek çok daha güzel sonuçlar alabiliriz. Şu an liderliğe uygun olmak durumdayız. Ama yine de üstün futbol oynamamız gerekiyor. Maçtan önce hikaye yazmak isteyenler oldu. Psikolojik baskı vardı ama oyuncularımın üzerinde bu baskı yoktu. Bizim için hikaye değil, gerçek olur. Bu tarihin sayfalarına yazılacak. Şimdi Lizbon maçına hazırlanacağız. Bugün için Beşiktaş hak etti ve kazandı diye düşünüyorum” açıklamasıyla karşılaşmayı yorumladı.

“BUGÜN FENERBAHÇE ALEYHİNE KARTLAR VERİLİRDİ AMA VERİLMEDİ”
Hakemle alakalı sorular gelmesi üzerine Şenol Güneş, maçın hakeminin Beşiktaş’ın lehine maçı kazandırmak adına kendilerine bir gayreti olmadığını ifade etti.
Güneş, “Fenerbahçe öyle düşünüyorsa bunu neden böyle düşündüğünü bilemem ben. Bugün Fenerbahçe aleyhine kartlar verilirdi ama verilmedi. Ersan’a birçok pozisyon oldu rakipleri tarafından ama hakem onlara kart göstermedi. Volkan’ın pozisyonunda aut diye bırakan oyuncularım vardı bu hata ama hakemin kararı da yanlıştı. Evet maç içerisinde baktığın zaman auttu ama dediğim gibi oyuncuların da orada hakem düdük çalmadan maçı bırakmaması gerekirdi. Bu şekilde hakeme suç atmanın da futbolcu açısından pek anlamı yok. Ben hakem konusuna fazla girmek istemiyorum” diye konuştu.

“QUARESMA İLE SORUNUMUZ YOK”
Quaresma ile alakalı bir sorun olup olmadığının sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Neden bir sorunumuz olsun ama sizin varsa bilmiyorum. Bizim takımımımızın oyuncusudur. Oyuncularımın katkısı olduğu sürece sürece 11’de oynar ya da 18’de olur. Quaresma’yı öyle yapan ve eleştiren biz değil, sizlersiniz. Bunu bütün futbolculara yapıyorsunuz. Yazın çizin, bizim futbolcularla sorunumuz yok. Aziz Bey’e de katılıyorum. Güzel şeyler söyledi. Her oyuncu bizim için değerlidir ama kulübe uymazsa oturur konuşulur. ‘Küstüm sana oynatmıyorum’ denmez asla. Ben takımının oyuncularından ve kazanma arzusundan memnunum” dedi.

“BU STADA GELMEK KOLAY DEĞİL”
Taraftarın desteğine de değinen Şenol Güneş, “Uzaklık nere olursa olsun gönülden gelen destek çok önemliydi. Bu seyirci önünde kaybetmedik o da önemli. Bu stada gelmek kolay değil. Sonuçta taraftarımız da evlerini özledi, onları da anlamak lazım. Biz bir aileyiz, hep beraberiz” ifadelerini kullandı.

“BİRİNCİLİĞE LAYIK GÖRÜNTÜLER VERMEK DURUMUNDAYIZ”
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Genelde ikinci olunca şerefli ikincilik oldu deniyor. Tam tersine hem şerefli olalım hem de birinci olalım. Birinci gibi yaşayalım. Duruş, davranışla, oyuncularla, oyununuzla aldığınız sonuçlarla birinciliğe layık görüntüler vermek durumundayız. Yani biz kaderine razı takım değil de, onun yerine kaderini kendi elleriyle yazan oyuncular ve takım olmak istiyoruz. Teslimiyet yok. Şimdi bunları konuşarak söylüyorum ama saha içinde içerisinde işinizi yaparken konuşulmaz, oyununuzu oynarken maça tamamen konsantre olmalısın. Büyüklük böyle bir şeydir” açıklamasını yaptı.