Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, transfere bağlı bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Başlangıçta Başkan'la konuştuğumuzdaki durumla şimdiki durum arasında farklılıklar var" dedi.

Güneş, Özlüce Tesisleri'ndeki antrenman sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Makedonya'da, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'ndaki muhtemel rakipleri FK Turnovo ile Chikhura Sachkhere arasında oynanan ilk müsabakayı izlediğini bildirdi.

Karşılaşmayı Gürcistan'dan Chikhura Sachkhere'nin 1-0 kazandığını belirten Güneş, şöyle devam etti:

"Turnovo, teknik becerisi olmasına karşı fizik gücü bakımından Gürcistan takımı karşısında eksik kaldı. Gürcistan takımı daha iyi bir ekip görünümündeydi. Geçen sezondan var olan oyuncularla oynuyorlar. Kadrolarını dağıtmamışlar. Fizik güçleri ve takım oyunları iyi. Karşılaşmanın ilk yarısında 10 kişi kalmalarına rağmen rakibe bir pozisyon verdiler. Blokları arasında uyumları iyiydi. Yardımlaşmaları çok iyiydi. Amaçlarına ulaştılar. Avantaj elde ettiler ama ikinci maç ne olur bilemiyoruz. Maçın temposu çok fazla olmadı. Turnovo, genç oyunculardan kurulu. Sezon başı olduğu için takımlarda bu tür dalgalanmalar göreceğiz. Rakibimizi daha sonra değerlendireceğiz. Zamanımız olacak."

"İyi bir takım 11'i çıkarmaya çalışacağız"
Sezon hazırlıklarının ilk bölümü kapsamında Özlüce Tesisleri'ndeki bir haftalık çalışmalarının sona erdiğini dile getiren Güneş, bu süreçte futbolculara dayanıklılık ve kuvvet testleri yaptıklarını anlattı.

Oyuncularının gayet iyi niyetle çalıştığını vurgulayan Güneş, bunu sürdürerek tempolarını artıracaklarına değindi.Güneş, sahadaki  oyunlarını da geliştireceklerini, geçen sezonla ilgili durum tespiti yapacaklarını ve doğruları devam ettirip eksikleri düzeltmeye çalışacaklarını kaydetti.

Şimdilik her şeyin olumlu ilerlediğine değinen Güneş, şunları söyledi:
"Transfere bağlı sıkıntılarımız var. Başlangıçta Başkan'la konuştuğumuzdaki durumla şimdiki durum arasında farklılıklar var. Eldeki mevcut kadroyu kullanmak istiyoruz. Burada önemli olan, elimizdeki oyuncuların motivasyonunun yüksek olması. Önce onlar, daha sonra transferler. Çünkü transfer yaptığımızda elimizdeki oyuncularımızı etkileyeceksek bu durum daha da büyük bir sorun olur. Şu anda çocuklarımızın iyi niyetiyle beraber iyi bir takım 11'i çıkarmaya çalışacağız."