Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe'ye sahalarında 2-1 mağlup olmalarıyla ilgili olarak "Fenerbahçe'nin elde ettiği avantajı ikinci maçta lehimize çevirmeye çalışacağız" dedi.

Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, kupada iki ayaklı oyunun ilk ayağını kaybettiklerini söyledi. Oyuna bakıldığında kaybetmeyi hak etmediklerini anlatan Güneş, "Oldukça iyi bir taraftarımız vardı. Bu atmosferin devam etmesini diliyorum. Kaybettiğimiz için onlardan da özür diliyorum ama bütün oyuncularıma da teşekkür ediyorum ve onlarla gurur duyuyorum" diye konuştu.

Deneyimli teknik adam, Fenerbahçe'nin karşılaşmada fazla pozisyon bulmadığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Kalemizde gördüğümüz gol, beraberliğe razı oyun anlayışıyla sahaya çıkan Fenerbahçe'ye moral oldu. Bu kadar az pozisyonla savunma anlayışını düşünen bir takım için iki gol atmak deplasmanda güven açısından önemli. Bütün bunlara rağmen Fenerbahçe'nin, ikinci yarının başında Emenike'ye verdiğimiz pozisyonun dışında doğru dürüst pozisyonu yok. Bizim ise en az 5 net pozisyonumuz var. Maçın skoru 6-3'de bitebilirdi. Golleri bulamadık. Bugün gol yemeden kazanmak istiyorduk ama gol yedikten sonra da gollü bir galibiyet alabilirdik. Olumsuz olarak görmüyorum. Fenerbahçe'nin elde ettiği bu avantajı ikinci maçta lehimize çevirmeye çalışacağız."

Şenol Güneş, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel aleyhine yapılan tezahüratlar ve gelecek sezon da Bursaspor'da kalıp kalmayacağına yönelik soru üzerine, şunları söyledi:

"Kalıp gitmekten çok işimizi iyi yapmak önemli. O ayrı bir konu. Önemli olan burayı iyi temsil edebilmek. Hiçbir oyuncuya olumsuz tezahüratın yapılmasını doğru bulmuyorum. Kim, olursa olsun. Bizim oyuncumuzda istemediğimiz şeyi başka oyuncuda istemem. Hakemle ilgili de Volkan Demirel'e sarı kartı gösterdiği pozisyonun benzeri en az 6-7 defa oldu. Eğer o sarı kartsa, o zaman sarı karttan dışarı atman gerekiyor. Hakemin takdiri. O kadar da hatası olsun. Ufak tefek hataları artık çok önemsemiyoruz. Öyle yanlışlıklar gördüm ki bu hakem en iyisi diyebilirim. O yüzden eleştiri yapmayı doğru bulmuyorum."