Trabzonspor’un başarılı teknik direktörü Şenol Güneş’in yeni Güney Kore macerası daha başlamadan bitti.
2007-09 yılları arasında radikal bir karar alarak FC Seul takımının teklifini kabul eden ve Güney Kore’ye giderek bir ilki gerçekleştiren Güneş, çalıştığı dönem boyunca herkesin sevgilisi haline gelmişti.
Sonrasında yurda dönüş yapan ve Trabzonspor’un başına geçen Şenol Güneş’e geçtiğimiz Aralık ayında sürpriz bir teklif geldiği ortaya çıktı. Güney Kore Futbol Federasyonu’nun, iyi ilişkiler içinde bulunduğu Güneş ile temasa geçerek, milli takımlarını çalıştırması için resmi teklif yaptığı öğrenildi.
AYRILMA SİNYALİ VERİYORDU
Bu teklif karşısında bir hayli Yorkbet duygulanan Şenol Güneş’in ise bu sezon Türk futbolunda yaşanan kaosun da verdiği etkiyle Güney Kore’ye gitmeye sıcak baktığı kaydedildi. O dönemde yaptığı açıklamalarda “Ülkeme vereceğimi, verdim. Artık uzatmaları oynuyorum” ifadeleri kullanan Güneş’in bu sözleri de gelen teklifin aklını karaştırdığı için kullandığı bildirildi.
Ancak her şeye rağmen Trabzonspor’u yüz üstü bırakmak istemeyen deneyimli teknik adamın gelen teklife ‘ret’ yanıtı verdiği, bunun üzerine de Güney Koreli yetkililerin Choi Kang-hee ile anlaştığı kaydedildi.
Editör: TE Bilişim