Uluslararası arenada hakemler hakkında çok fazla konuşmadığın ancak bu kez söylemlerinin UEFA’ya ulaşmasını isteyen Fatih Terim, hakemlerin yanlış kararlar verdiğini söyledi. Karşılaşmadaki Burak’ın düşürülmesinin penaltı olduğunu, ofsayt gerekçesiyle verilmeyen gol kararının yanlış olduğunu ifade eden Terim, "Umut ederim UEFA bize bir daha İsveçli hakem vermez. Ne diyeceğiz pardon mu? 4 dakika mı bu oyunun uzaması. Kaleciye sarı kart gösterilen bir ortam ve ikinci yarı onu alışkanlık halile getirmiş bir kaleci. Ümit ederim uzun müddet İsveçli hakem vermezler. Bunu yazacağız UEFA’ya. 2 İsveçli hakem bizi fena doğradı” dedi.

“HOLLANDA İLE BİZ BİRBİRİMİZE NAZİRE YAPARCASINA PUAN KAYBEDİYORUZ”

Alınan 1-1’lik skora mani olamadıklarını ifade eden Terim, “Belki tarihin en fazla şutu ve pozisyonu olabilir ama bu bize küçük bir teselli ödülüdür ve oyun dışında bize puan falan vermiyor. Onun dışında geldik pazara. Allah bize tepside sunuyor biz elimizle itiyoruz. İnşallah Pazar günü güzel bir zaferle öne geçeriz. Bugün kazansak Pazar günü oynayacağımız maçın stejisinde değişiklik olabilir. Ama olmadı. Oyunun sonlarında o kadar gol kaçırıp gol attıktan sonra futbolcunun geri çekilmesine mani olamıyorsunuz. Ama Hollanda’da maçının atmosferi değişik olacaktır. Oyun formatı da değişik olacaktır ama artık son limit ve son noktadır. Kazanırsan üçüncülük için avantaj elde ederiz. Kaybedersek bırakıp dünya kupasına doğru hazırlanmamız gerekir. Berabere kalırsak son iki maçlarımızın sonuçları olarak devam eder. Hollanda ile biz birbirimize nazire yaparcasına puan kaybediyoruz” diye konuştu.

“BÖYLE BİR OYUN VE BÖYLE BİR GOL POZİSYONU YAĞMUR DEĞİL SAĞANAKTIR”

Maç kaçan birçok fırsatların değerlendirilememesiyle alakalı soruya Terim, “Olmazsa olmuyor. Yok futbol şansı. Bunlarla hiçbir ilgisi yok. Çerçeveyi bulacaksın. Önemli olan hatta zor olan önce gol pozisyonuna girmektir. Bunu başardıktan sonra bir önemlisi daha gol vuruşu. Bunun için vuruş tekniği durduğun yer konsantre sayılabilir. Böyle bir oyun ve böyle bir gol pozisyonu yağmur değil sağanaktır. Bana göre gol vuruşuna ve doğru yerde durmamak konsantre olmamaktır. Golü kaçırmak. Vurdum olmadı şansım yok. Biz bugün ancak seyredenlere güzel bir futbol seyrettirmiş olabiliriz. Ama sonuç eğer biz girdiremezsek akılda bunlar kalmaz. Oyuncuların idrak edemediği konu budur. Hollanda’ya, İzlanda’ya mağlup olursunuz tamam. Letonya’yı küçümsemiyorum ama bizim seviyemizde olmadığı açık. Böyle bir maçı kazanıp oyunu pazara taşımamız gerekirdi. Bu kaçan pozisyonlarla gol bulup kazanma sevincimizi morale döndüremeyişimize de üzülüyorum” şeklinde konuştu.

“BİZ DAHA HENÜZ PES ETMEDİK”

Grupta hala şanslarının olduğunu aktaran Fatih Terim, “Biz hamle üstünlüğünü kaybettik. Bize kalan kazanmak ve kaybetmemek. Biz daha henüz pes etmedik. Pazar günü de bir görelim. Bugün olmayanlar ümit ederim orada olur. Bazen kuş taşa çarpar. Ülkemizin şu iki tane maçta keyif veren bir futbol. Galibiyetle süsleyen bir pozisyon olsaydı, ülkemizin içinde bulunduğu son durumunda herkes biraz şifa ve keyif bulurdu. İnşallah onu Pazar günü yapıp ileriye ümitle bakarız” ifadelerini kullandı.