Bosna Hersek Futbol Federasyonu'nun milli takım teknik direktörlüğü için Trabzonspor'dan ayrılan Vahid Halilhodzic ile yaptığı görüşmeler olumsuz sonuçlandı.

Federasyonun internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "yönetimin tüm çabalarına" ve "milli takımın başına Vahid Halilhodzic'in getirilmesi konusundaki isteğine" rağmen, 62 yaşındaki teknik adamla anlaşma sağlanamadığı bildirildi. Son olarak, Bosna Hersek'in Mostar kentinde bir araya gelen Bosna Hersek Futbol Federasyonu Başkanı Elvedin Begiç ile Halilhodzic'in sözleşme şartlarında anlaşamadığı belirtildi.

Açıklamada, Boşnak teknik direktör ile Hırvatistan'da da bir görüşme gerçekleştirildiği ancak bu görüşmede Halilhodzic'in kesin bir şey söylememesi üzerine Mostar'da yeniden masaya oturulduğu hatırlatıldı. Toplantıda, Halilhodzic'in özel sebeplerden dolayı şu anda milli takımın başına geçemeyeceğini federasyon yetkililerine ilettiği, ancak ilerleyen dönemde Bosna Hersek Milli Takımı'nın başına geçebileceğini dile getirdiği ifade edildi.

- Listede yerli ve yabancı adaylar bulunuyor

Safet Susic'in görevine son verilmesinin ardından, Bosna Hersek Milli Takım teknik direktörlüğü için birçok ismin adı geçmeye devam ediyor.

Milli takımın yeni teknik direktörünü belirlemek amacıyla kurulan beş üyeli komisyonun listesinde ilk sırayı Vahid Halilhodzic alıyordu. Halilhodzic ile yapılan görüşmelerin başarısız sonuçlanmasının ardından komsiyon diğer adaylara yöneldi.

Yeni teknik direktör adayları arasında Amar Osim (Bosna Hersek), Robert Prosinecki (Hırvatistan), Mehmed Bazdarevic (Bosna Hersek), Faruk Hadzibegic (Bosna Hersek), Felix Magath (Almanya), Enzo Scifo (Belçika) ve daha önce de Bosna Hersek Milli Takımı'nı çalıştıran Blaz Sliskovic (Bosna Hersek) bulunuyor.