Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçeli yöneticielere hesap sordu.


Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar, birbirinden önemli ifadeler kullandı.

Fenerbahçe başkanlığı için aday olacağı konuşulan Aydınlar, böyle bir kararının olmadığını ve biraz daha beklemek istediğini dile getirirken; sarı-lacivertli kulübübe ve Türk futboluna iyilikten başka hiçbir şey yapmadığını dile getirdi.

Fenerbahçe'nin CAS'taki davasını geri çekmesini de değerlendiren Aydınlar, sarı-lacivertli yönetimin 45 milyon euroyu kulübün kasasına koymak zorunda olduğunu ve kulübü zarara uğratmanın kimsenin hakkının olmadığını ifade etti.

İşte Bugün Gazetesi'nde yer alan Engin Verel'in Mehmet Ali Aydınlar ile yaptığı o söyleşi;

"Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, görev süresi içinde zor günler geçirdi. Karar vermemekle eleştirildi. Ancak gelinen nokta ilginç. Eğer hiçbir takım küme düşürülmez ise başta Fenerbahçe olmak üzere adı geçen tüm takımlar Aydınlar'a teşekkür etmeli. Acil karar almak değil, doğru karar almanın ne kadar önemli olduğunun görülmesi bakımından..

Başkasının altında çalışmam

Sayın Aydınlar ile görüştüm. Kendisi gayet rahat. Haklılığına sonuna kadar inanıyor. Fenerbahçe için "Ben Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna iyilikten başka bir şey yapmadım" diyor. Mayıs ayında yapılacak kongre için de ilginç düşünceleri var. "Futbol Federasyonu başkanıyken çok yoruldum. Üzerime çok geldiler. Dinleniyorum. Bu dönem kesinlikle Fenerbahçe başkanlığına aday değilim. Ferit Şahenk aday olacak" diye konuştu. Bu arada Aydınlar "Peki bir başkasıyla birlikte çalışır mısınız" soruma ise "Asla bir başkasının altında çalışmam. Ama zaman ne gösterir bilinmez. Geleceği bilemeyiz. Ancak bu dönem Fenerbahçe'de görev almayı düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Bunların cevabını versinler

Söz Fenerbahçe'nin CAS'tan çektiği davaya geldi. Aydınlar o günlerde "Fenerbahçe CAS'taki davayı kazanırsa 45 milyon euroyu cebimden onlara ben vereceğim" demişti. Tarih Aydınlar'ı haklı çıkarıyor gibi. İşte bakın, Fenerbahçe davayı çekti. Aydınlar'ın CAS konusundaki yorumu da gündem oluşturacak cinsten: "Benim için 'Fenerbahçe'ye zarar verdi' demişlerdi. Davayı geri çektiklerine göre bazı şeyleri kabul ediyorlar. Ben bu kulübün üyesi olarak şimdi diyorum ki, 45 milyon euroyu bu yönetim Fenerbahçe'nin kasasına koymak zorunda.

Muhtemelen gelecek yıl da Avrupa'ya gitmemeye razı olmuşlardır. Eğer o da gerçekleşirse, 45+45 milyon euroyu Fenerbahçe'ye ödemeliler. Kulübe zarar veren kimse o bu parayı vermeli." İşte Aydınlar'ın düşünceleri bunlar. "Hani CAS davası namus meselesiydi. Böyle diyorlardı. Suçun olmadığına inanıyorsan neden vazgeçtin diye adama sormazlar mı? Bunların cevabını vermeliler" demeyi de ihmal etmiyor."