Kırıkkale’de bir otomobil içinde öldürülmüş olarak bulunan 47 yaşındaki Haydar Bal’ın cinayet şüphelisi olarak, haftalarca televizyona çıkan ve katillerin bulunmasını isteyen eşi Cemile Bal ve 2 kayınbiraderi gözaltına alındı.

Olay, Keskin’in Müsellim Köyü yakınlarında 12 Ağustos 2011 tarihinde meydana geldi. Geçimini pazarcılıkla Sekabet sağlayan Haydar Bal, tabanca ile göğsünden ve başından 2 kurşunla vurularak öldürüldü. Haydar Bal’ın cesedi, köylüler tarafından cinayetten 12 gün sonra bir otomobilde bulundu.

Cinayet zanlıları yine TV ekranından çıktı! Ölen Haydar Bal’ın cinayetten 2 ay önce evlendiği, daha önce 3 kez evlenip boşanan 31 yaşındaki Cemile Bal, jandarmaya kocasının kaybolduğunu bildirdi. Yapılan soruşturma sonucu Haydar Bal’ın cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan eşi Cemile Bal ile kardeşleri 28 yaşındaki Şeref Ş. ve 26 yaşındaki Şaban Ş. cinayetle ilgileri bulunmadığı belirtilerek, delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Haydar Bal’ın katil veya katilleri 8 aydır devam eden soruşturmada bulunamadı. Ancak jandarma, sıkı takibi sonucu Bal’ın cinayet şüphelileri olarak eşi Cemile Bal ile kayınbiraderleri Şeref ve Şaban Ş.’yi dün sabah Müsellim Köyü’nde bulunan evlerinde gözaltına aldı.

KARDEŞLERİ İLE BİRLİKTE GELDİ

Haydar Bal’ın ölümünden sonra, eşi Cemile Bal ile birlikte kardeşleri de bir TV kanalında yayınlanan programa katılıp, cinayetin aydınlatılmasını istemişlerdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Komşusunu öldürüp canlı yayına konuk olmuştu

İstanbul Küçükçekmece’de 12 gün ortadan kaybolan 67 yaşındaki Nuray Özdeniz’i öldürdüğü belirlenen komşusu Sevda Y., yine Müge Anlı’nın programına katılıp “Nuray Abla çok sevdiğim bir insandı” diye konuşmuştu. 1 Şubat’ta işlenen cinayetin ardından talihsiz kadının cesedi bulunmuş, polis kısa sürede cinayeti çözmüştü. Katil zanlısı kadın, cinayeti 500 lira alacağı için işlediğini öne sürmüştü.