Yeni görevlendirmeler yapan HSYK, torba yasayla getirilen tüm arama, el koyma, tutuklama, soruşturmalarda takipsizlik kararlarına yapılan itirazlara bakacak olan sulh ceza hakimlerini de belirledi. 

Hürriyet’in haberine göre, HSYK, dikkat çeken bir karara da imza attı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın infazının ertelenmesi kararına itiraz ederek, şerh koyan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Mehmet Uğurlu'nun da ağır ceza yetkisi kaldırıldı. Hakim Uğurlu, Asliye Ceza Mahkemesi'ne görevlendirildi.

Hatırlanacağı üzere Hakim Uğurlu, Aziz Yıldırım’a yeniden yargılama kararı veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyesiydi. Ancak Aziz Yıldırım’ın infazının ertelenmesi kararına itiraz ederek şerh koyan tek üye olan Uğurlu, Fenerbahçe başkanını tutuklanmasını istemişti. 

Yeniden yargılama kararına itiraz eden tek üyenin de ağır ceza yetkisinin kaldırılarak, Asliye Ceza Mahkemesinde görevlendirilmesi ise akıllarda ister istemez şüphe doğurdu. HSYK’nin bu noktada Trabzonspor’un İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve yeniden yargılama isteyen savcıyla ilgili ne kadar objektif davranacağı da şüpheli…
Editör: TE Bilişim