İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen şike kararlarının Yargıtay tarafından onanmasının ardından aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu ceza alan Fenerbahçeliler kendi suçlarına ortak aramaya başladı. 

Trabzonspor yöneticileri 16. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararla beraat ederken bu karar Yargıtay tarafından onandı. Ancak Fenerbahçeli yöneticiler bugün bu karara itiraz etti.  Kendi suçlarına ortak arayan Fenerbahçeli yöneticilerin bu itirazı ise komik bulundu. 

Bu itirazı ise Hürriyet gazetesi  ilginç bir haber ile okurlarına duyurdu.  Ancak haberin içerisinde sanki Trabzonspor yöneticileri 16. Ağır Ceza mahkemesi tarafından cezalandırılmış ve Yargıtay da bunu bozup beraat kararı vermiş gibi lanse eden Hürriyet Gazetesi deyim yerindeyse skandala imza attı.  
Haberin içeriğinde ise bu ifadesini düzelterek beraat kararının verildiğini hatırlatan gazete aynı haberde kendi kendini yalanlıyor.  



İŞTE HÜRRİYET'İN HABERİNİN TAMAMI: 

16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından şike davasında cezalandırılan 5 Trabzonspor yöneticisi ile ilgili Yargıtay'ın verdiği beraat kararına Fenerbahçe Spor Kulübü'nden itiraz geldi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, asbaşkan Nevzat Şakar ile Mustafa Sani Şener, Zeki Mazlum ve Mithat Halis’in beraat kararlarına dair Yargıtay’ın verdiği onama kararlarının Ceza Genel Kurulu’na bozulması talebiyle gönderilmesini talep etti.

Sarı lacivertliler itiraz dilekçesinde söz konusu beş ismin dava dosyasında şike ve teşvik girişimleriyle suçlandığını buna rağmen 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraat ettiklerini ve bu kararın da Yargıtay tarafından onandığını vurguladılar.

İtiraz dilekçesine Şener ve Şakar ile diğer üç ismin tape konuşmalarından alıntılarını ekleyen sarı lacivertliler, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan CMK’nın 308 ve ilgili diğer hükümler gereğince kendi lehlerine  şekilde başvuru yapılmasını ve nihayetinde dosyanın Ceza Genel Kurulu’na bozulması talebiyle gönderilmesine karar verilmesini talep etti.
Editör: TE Bilişim