Türkiye Süper Ligi 2015-2016 sezonunun ikinci yarısının başlamasına sayılı günler kala, oynanan 153 lig maçında futbolcuların gördüğü kırmızı kart sayısının bir önceki sezonunu ilk yarısına göre neredeyse iki katı arttığı belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış olduğu araştırmada, geçen sezonun ilk yarısında takımlar toplam 32 kırmızı kart görürken, bu sezonun ilk yarısında ise çıkan kırmızı kart sayısı 52’ye yükseldi. Sarı Kartlarda ise geçtiğimiz sezonun ilk devesinde gösterilen 738 sarı karta karşın, bu sezon ise toplam 742 sarı kart çıktığı tespit edildi.

Interpress’in incelemesine göre, en fazla kırmızı kart ligin 4. haftasında gösterilirken, oynanan 9 maçta 6 kırmızı kart çıkması dikkat çekti. En az kırmızı kart ise 10 ve 12. haftalarda 1’er kırmızı kartla gerçekleşti. Ligin ilk yarısında en fazla kırmızı kart gören futbolcular Gaziantepspor’dan “Elyasa Süme” ile Mersin İdman Yurdu’ndan “Gökçek Vederson” olurken, bu iki futbolcu da 2 şer kez kırmızı kart gördü.

En hırçın takımlar Gaziantep ile Mersin İdman Yurdu oldu

Süper Ligin en fazla kırmızı kart gören takımları ise Gaziantepspor ile Mersin İdman Yurdu olurken, bu iki takımdan 7 şer oyuncu kırmızı kart görerek cezalı duruma düştüler. Bursaspor, Sivasspor ve Osmanlıspor 4’er kırmızı kartla ligin ilk devresinin hırçın takımları arasında yer aldılar. 17 haftada görülen toplam 52 kırmızı kart içinde Ç. Rizespor 43 sarı 3 kırmızı, Antalyaspor 42 sarı 3 kırmızı M. Başakşehir 38 sarı 2 kırmızı ve Kasımpaşa ise 30 sarı 2 kırmızı kartla ilk devreyi tamamladılar.

İlk yarının son haftası sarı kartlar havada uçuştu

En fazla sarı kartı ise Trabzonspor 51 sarı kart ile görürken, 3 kez de kırmızı kartla cezalandırıldı. Trabzonspor’u 46 şar kartla Kayserispor ve Eskişehirspor takip etti. Kayserispor ve Eskişehirspor 3’er kez de kırmızı kart gördüler. İlk yarının son haftası ise 53 sarı kartla bu sezon şu ana kadar en fazla sarı kart gösterilen haftası oldu.

Beşiktaş ile Fenerbahçe sakin bir ilk devre geçirdiler

Lider Beşiktaş ile takipçisi Fenerbahçe ligin ilk yarısında sadece 1 er kez kırmızı kart görürken, Siyah Beyazlılar 40 Sarı Lacivertliler ise 43 kez sarı kartla ligin centilmen takımları arasında yer aldılar. Galatasaray’da ise 3 futbolcu kırmızı kart görerek cezalı duruma düşerken, Sarı Kırmızılılar 42’de sarı kartla ligin ilk devresini kapattı.

En centilmen takım Gençlerbirliği

Gençlerbirliği takımı ligin ilk yarısında kırmızı kart görmeyen tek takım olurken, 41 de sarı kart görerek ilk yarının en centilmen takımı ünvanını aldı. Gençlerbirliği’ni Akhisar Belediyespor 1 kırmızı 37 sarı ve T. Konyaspor 1 kırmızı 40 sarı kartla izleyerek ilk devrenin centilmenleri arasına girdiler.

Editör: TE Bilişim