Özellikle F.Bahçe cephesinin Yunanistan'da Olympiakos'un yaşadığı olayı örnek göstererek, "onlara neden ceza verilmedi?" isyanına da cevap verdi.

Sports Intelligence'in sorularını yanıtlayan Infantino, röportajın; "Olympiakos ile ilgili soruşturmadan çıkan karardan karardan memnun musunuz?" son sorusuna; "Onlar bağımsızdır. Biz CAS'ın kararını bekliyoruz. CAS, bu kararı onayladı. Onlar şu an için geçici olarak birşey söylemek zor.

Örneğin Türkiye'de durum farklıydı. Şike olduğuna dahi inanç vardı. Ayrıca Türkiye'de insanlar şike yüzünden hapse girmişti. Yunanistan'da ise sadece kulübün başkanı aleyhine bir soruşturma var. Bu kadar. Hiçbir inanç veya alınmış bir karar bulunmamakta. UEFA organları ulusal düzeyde alınan bir karar varsa özellikle dikkatli olmak zorunda.

Örneğin, Beşiktaş'ın dosyasında CAS'ın verdiği bir karar var. Tüm dosyaları okuyabilirsin. Fenerbahçe daha sonra Avrupa'da bir yıl oynadı. 2011-12 sezonunda Avrupa Ligi'nde yarı finale çıktılar. Daha sonra UEFA tarafından ceza verildi. Bu araştırmalar zaman alır. Bu doping gibi testlerle belirlenebilecek birşey değil. Şike sabit ya da sabit değil diye bir testi yok. Eğer bundan sonra da bir takımın şike yaptığına dahil en ufak bir kanıt varsa, tüm hakları askıya alınacaktır" cevabını verdi.
Editör: TE Bilişim