Süper Lig'in 29. haftasında deplasmanda Beşiktaş'a konuk olan Trabzonspor 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanmayı başardı ve play-off'lar öncesinde kritik bir 3 puan aldı.

Nefes kesen bir mücadeleye sahne olan maçta Beşiktaş, 50. dakikada kaleyi bulan ilk şutunda Hugo Almeida ile 1-0 öne geçti. Beşiktaş'ın golüne kadar sayısız gol fırsatından eli boş dönen Trabzonspor'da golcü futbolcu Burak Yılmaz yine sahneye çıktı ve takımı hayata döndüren golü atarak beraberliği sağladı. Mücadelenin 78. dakikasında ise Gustavo Colman takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca mücadele 2-1 konuk ekip Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi. Trabzonspor bu sezon ilk kez deplasmanda gol yediği bir maçı galibiyetle tamamlarken puanını da 49 yaptı ve aynı puandaki Beşiktaş'ın averajla üstüne çıkarak 3. sıraya yükseldi.

Beşiktaş hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Atletico Madrid ile oynadığı maçında ardından ligde Orduspor'a konuk olacak. Trabzonspor ise sahasında ligin yükselişte takımlarından Sivasspor'u ağırlayacak.

RÜŞTÜ KADRODA SİMAO YEDEK

Galatasaray derbisinde ilk 11'de forma giyen Simao Sabrosa, Trabzonspor karşısında yedek soyundu.

Beşiktaş'ın deneyimli kalecisi Rüştü Reçber, uzun süren sakatlığının ardından Trabzonspor karşısında 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Kayserispor maçından sonra sakatlanan ve Spor Toto Süper Lig'de 5 karşılaşmada kadroya giremeyen Rüştü, Trabzonspor karşısında yedek kulübesinde oturdu.

Rüştü ve Simao'nun yanı sıra yedek kulübesinde Mustafa Pektemek, Burak Kaplan, Edu, Muhammed Demirci ve Atınç Nukan yer aldı.

TRABZON'DA 3 DEÐİŞİKLİK

Trabzonspor, Beşiktaş karşısına son Mersin İdmanyurdu maçından 3 farklı oyuncuyla çıktı.

Bordo-mavili takımda son Mersin İdmanyurdu maçından farklı olarak, sarı kart cezası biten Burak Yılmaz'ın yanı sıra, Adrian ve Celustka 11'de sahaya çıkarken, sarı kart cezalısı Alanzinho ile sakatlığı bulunan Cech maç karosuna alınmadı, Henrique ise yedek soyundu.

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Halil Altıntop, Glowacki, Vittek ve Cech ile sarı kart cezalısı Alanzinho ise maç kadrosunda yer almadı.

CELUSTKA BİR ADIM GERİDE

İnönü Stadı'nda Beşiktaş'a konuk olan Trabzonspor, karşılaşmanın 2. dakikasında Celustka ile gole çok yaklaştı.

Beşiktaş yarı alanının sağ taç çizgisine yakın bölgesinde serbest vuruş kazanan Trabzonspor'da Adrian topun başına geçti. Adrian'ın ceza sahası içine ortaladığı topta Beşiktşa savunması adam paylaşımında hata yapınca Celustka altıpas içerisinde golle burun buruna kaldı.

Ancak bordo mavili futbolcu bir adım geride kaldığı için topa vuruşunu Betasus gerçekleştiremeyince top kaleci Cenk'in ellerinde kaldı.

CENK'TEN İNANILMAZ HATA

Maça hızlı başlayan konuk ekip Trabzonspor, mücadelenin 6. dakikasında Adrian ile yakaladığı gol fırsatını değerlendiremedi.

Trabzonspor'un atağında sağ kanattan Serkan Balcı ceza sahası içine ortaladı. Beşiktaş kalecisi Cenk Gönen altıpasa gelen topu yumruklamayı başaramayınca ceza sahası içinde gol kovalayan Adrian'a pozisyon yaratmış oldu.

Polonyalı futbolcu müsait durumdaki vuruşunda yerde yatan Cenk Gönen'i nişan alınca Trabzonspor net bir fırsattan eli boş dönmüş oldu.

KARŞILIKLI ATAKLAR VAR

Trabzonspor'un üst üste ataklarının ardından karşı hamle yapmak isteyen Beşiktaş, 8. dakikada Almeida ile net bir pozisyona girdi.

Fabian Ernst topu rakip yarı alana taşımayı başardı. Alman futbolcu ceza yayı üzerindeki Almeida'ya pasını aktardı. Portekizli futbolcu topu kontrol eder etmez vuruşunu yaptı ancak Trabzonspor savunması son anda ayak koyarak olası bir tehlikeyi önceden savuşturmayı başardı.

Ardından köşe vuruşunu kullanan Manuel Fernandes ön direğe ortaladı ancak Colman topu uzaklaştırarak savunmasına rahat bir nefes aldırdı.

TRABZONSPOR ÇOK CÖMERT!

Maçın başından itibaren yakaladığı pozisyonlarla Beşiktaş kalesini ablukaya alan Trabzonspor 17. dakikada bariz bir gol şansını cömertçe harcadı.

Beşiktaş yarı alanında topla buluşan Olcan Adın topu ayağından açınca siyah beyazlı savunma oyuncusu Sidnei araya girmek istedi. Ancak Sidnei'in uzaklaştırmak istediği top Trabzonsporlu Adrian'a pas olunca bordo mavili futbolcu bir anda ceza sahasına hareketlendi.

Topla birlikte ceza sahası içine giren Adrian, penaltı noktasındaki Olcan Adın'a hiç bekletmeden pasını verdi ancak Olcan'ın topun gelişine yaptığı vuruşu üstten auta gitti.

BURAK KARŞI KARŞIYA...

Dakikalar 25'i gösterirken ev sahibi Beşiktaş'ın kaleyi bulan şutu bulunmazken Trabzonspor Burak Yılmaz ile yüzde yüzlük bir golü kaçırdı.

Trabzonspor atağında Burak Yılmaz savunmanın arkasına bilindik koşularından birilerini yaparken Colman şık bir pas gönderdi. Beşiktaş savunmasının ofsayt diye durakladığı pozisyonda hakem oyunu devam ettirdi.

Topla buluşan Burak Yılmaz, kaleci Cenk Gönen'le karşı karşıya kaldı. Ancak maça hatalarla başlayan Cenk Gönen, gol krallığında lider bulunan Burak Yılmaz'ın vuruşunu çıkartarak takımını ipten.

PORTEKİZ İŞBİRLİÐİ

İlk yarıda Trabzonspor'un atakları karşısında çaresiz kalan Beşiktaş, Hugo Alemida'nın golü ile 1-0 öne geçti.

Karşışamanın 50. dakikasında Trabzonspor yarı alanının sağ tarafında topla buluşan Ricardo Quaresma, ön direğe ortasını açtı.

Ceza sahası içine koşusunu yapan Hugo Almeida, iki Trabzonsporlu savunmacının arasından çok iyi yükseldi ve yaptığı kafa vuruşuyla kaleci Tolga Zengin'i mağlup etti. Böylece Beşiktaş'ın maçta kaleyi bulan ilk şutu gol oldu.

OLCAN-COLMAN PİŞİRDİ, BURAK YEDİ!

Beşiktaş karşısında birçok net pozisyondan yararlanamayan ve 1-0 geriye düşen Trabzonspor yıldız futbolcusu Burak Yılmazla skoru 1-1'e getirdi.

Beşiktaş ceza yayı üzerinde Olcan Adın ve Colman müthiş paslaşmalar yaptı. Devamında topla beraber ceza sahası içine giren Colman yerden Burak Yılmaz'a pasını verdi.

Süper Lig'in en golcü futbolcusu Burak Yılmaz müsait pozisyonda bu kez affetmedi ve skoru 1-1 yaparken ligeki gol sayısını da 30'a çıkartmayı başardı.

VE BORDO MAVİ DÖNÜŞ...

İnönü Stadı'nda 1-0 geriye düşen ardından 1-1'lik eşitliği sağlayan Trabzonspor, Colman'ın golüyle 2-1 öne geçmeyi başardı.

Mücadelede birçok gol pozisyonundan eli boş dönen Trabzonspor, Almeida'nın golüyle geriye düştükten sonra açıldı ve önce Burak Yılmaz'ın beraberlik golünün ardından 78. dakikada Colman'ın attığı golle 2-1'lik üstünlüğü ele geçirdi.

Volkan Şen'in sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada Sidnei kafayla topu Colman'ın önüne indirince Arjantinli futbolcu bu hatayı affetmedi ve savunmaya da çarpan top Cenk'i yanıltarak ağlarla buluştu.