Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi ayrımcılığa uygulanacak cezayı kapsıyor. Ceza, futbolcunun, taraftarın veya kulübün suçu işlemesi halinde değişiklik gösteriyor.

Disiplin talimatında yer alan madde şu şekilde:

MADDE 41 – AYRIMCILIK
(1) Irk, dil, din, etnik köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunu herhangi bir şekilde zedeleyen kişiler, soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı, müsabakadan men, stadyuma giriş yasağı veya hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

(2) Mensupları 1. fıkrada tanımlanan fiili gerçekleştiren kulüp ise 4.000.-TL ile 50.000.-TL arası para cezası ile cezalandırılır.

(3) İhlalin ağırlığına göre kulübe bir veya daha fazla müsabakayı seyircisiz oynama, saha kapatma, hükmen mağlubiyet, puan silme ve ihraç gibi ek cezalar da verilebilir.

(4) Müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında her türlü ideolojik propaganda yapmak yasaktır. Bu yasağa uyulmaması halinde bu maddede belirtilen cezalar uygulanır.

Sosyal Medya: "Emre Futboldan Men Edilsin"
Bu arada TFF talimatına göre ceza alması muhtemel olan Emre Beözloğlu için, sosyal medyada büyük bir kampanya başlatıldı. Sarı lacivertli ekibin ezeli rakip taraftarlarının büyük katılımı ile twitter’da başlatılan kampanyada Emre Belözoğlu’nun futboldan men edilmesi istendi.“IrkcıEmreFutboldanMenEdilsin” ve “letskickracistemrebelezogluoutoffootball” hashtagleri Türkiye’nin Trend Topic listesinde yer bulurken, altında yapılan yorumlarda Emre Belözoğlu ağır şekilde eleştirildi.