UEFA Avrupa Ligi'nde 3. tur rövanş maçlarında 8 takım çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finale kalan takımlar şöyle...

Athletic Bilbao, Atletico Madrid, AZ Alkmaar, Hannover 96, Metalist Kharkiv, Schalke 04, Sporting Lisbon, Valencia

KURA ÇEKİMİ 13:00'TE BAŞLAYACAK

Nyon'da TSİ 13:00'de başlayacak kura çekiminde, ilk önce UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrekfinale kalan Barcelona (İspanya), Real Madrid (İspanya), Chelsea (İngiltere), Apoel (Kıbrıs Rum Kesimi), Benfica (Portekiz), Milan (İtalya), Marsilya (Fransa) ve Bayern Münih'in (Almanya) rakipleri belirlenecek. Kurada aynı ülkenin takımları Real Madrid ve son şampiyon Barcelona birbiriyle eşleşebilecek.

Çeyrek final kuralarının ardından yarı final eşleşmeleri de belirlenecek. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrekfinal maçları 27-28 Mart ve 3-4 Nisan'da, yarı final maçları ise 26-27 Nisan ile 3-4 Mayıs'ta oynanacak. 'Devler Ligi'nde perde, 19 Mayıs'ta Almanya'nın Münih kentinde oynanacak final maçıyla kapanacak.

UEFA AVRUPA LİGİ KURASI

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalan Athletic Bilbao, Hannover, Valencia, AZ Alkmaar, Atletico Madrid, Sporting Lisbon, Metalist Kharkiv ve Schalke arasındaki kura çekimi sonucunda eşleşmeler belli olacak. Nyon'daki kurada, UEFA Avrupa Ligi çeyrek ve yarı final eşleşmeleri de belirlenecek. Ligde çeyrek final maçları 29 Mart-5 Nisan, yarı final maçları ise 19 Nisan-26 Nisan'da Marsbahis oynanacak.Final maçı ise 9 Mayıs'ta Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE NELER OLDU?

UEFA Avrupa Ligi 3. Tur'unda oynanan 8 maçla birlikte çeyrek finale kalan takımlar belli oldu. Avrupa kupalarındaki son temsilcimiz Beşiktaş'ın kendi evinde Atletico Madrid'e 3-0 mağlup olarak turnuvaya veda ettiği akşamda, gecenin en büyük iki sürprizi Manchester United, Manchester City'nin elenmesi oldu.

Kendi evinde 3-2 mağlup olduğu Athletic Bilbao'ya deplasmanda da 2-1 mağlup olan Manchester United ve ilk maçta 1-0 yenildiği Benfica'yı 3-2 yenmesine rağmen Manchester City, Şampiyonlar Ligi'nden sonra UEFA Avrupa Ligi'nde de büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Standard Liege'i 4-0 geçen Alman temsilcisi Hannover, PSV ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Mehmet Topal'ın takımı Valencia ve 2-0'ın rövanşında Udinese'ye 2-1 yenilen AZ Alkmaar da adınıçeyrek finale yazdırmayı başardı.

İlk maçta Olympiakos'a kendi evinde 1-0 mağlup olan Metalist Kharkiv, zorlu deplasmandan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak turlarken; Klaas Jan Huntelaar'ın şov yaptığı maçta Twente'yi 4-1 mağlup eden Schalke, son 8 e kalan diğer bir ekip oldu.

Editör: TE Bilişim