Henüz çocukken girdiği Real Madrid altyapısından yetişerek, kulübün sembol isimlerinden biri haline gelen Casillas, Porto ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak.

Porto'nun, sözleşmeyi 1 yıl daha uzatma opsiyonu bulunacak. 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan Casillas için, Porto'dan bonservis bedeli talep etmeyecek Real yönetimi, deneyimli kaleciye kontratı gereği kazanacağı 12 milyon euro'yu da ödeyecek.

Böylece Porto'dan da yıllık 5 milyon euro kazanacak Casillas'ın cebine, 2 yıl sonunda toplam 22 milyon euro girmiş olacak. Real Madrid yönetimi resmi internet sitesinden yayımladığı veda mesajında; "Herşey için teşekkürler Iker. Artık ayrılıyorsun ama sonsuza kadar Real Madrid'lilerin kalbinde olacaksın" ifadesini kullandı.

Casillas kariyerinin tamamını geçirdiği Real Madrid'de, 3 Şampiyonlar Ligi ve 5 La Liga şampiyonluğu yaşadı. Deneyimli kaleci İspanya Milli Takımı ile de 2 Avrupa Şampiyonluğu ve 1 Dünya Kupası kazandı. Real Madrid'in Casillas'ın yerine, Manchester United kalecisi David de Gea'yı transfer etmesi bekleniyor.

(Ntvspor)
Editör: TE Bilişim