Karar metninde Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu’nun, “Trabzon maçı için Eskişehir’e teşvik verildiğini duydum. Cihan Kamer ve Murat Özaydınlı da biliyordur. 1.5 rakamını duydum.” şeklindeki ifadesi yer aldı.
1- Ekşioğlu ve Yelkovan para görüşmesi yaptı

Şekip Mosturoğlu’nun karar metninin 16. sayfasında yer alan ifade tutanağındaki sözleri şöyle: “İlhan Ekşioğlu ile Tamer Yelkovan arasında geçen görüşmede Tamer’in ‘patron siz futbolcu vergileri için 250 lira mı istediniz’ dediği, İlhan’ın da ‘evet evet şey acil akşam gidiyorum, onu alıp gitmem lazım lira değil Amerika’ derken vergiyi kastetmesi mümkün değildir. Vergi Türk Lirası ile ödenir. Ayrıca vergi dairesine ödenir, elden götürülmez kayden ödenir.”

2- Teşvik primini kim götürdü bilmiyorum

“İlhan Ekşioğlu başkanla baş başa görüşürdü. Eğer bu para şike amaçlı kullanılmak üzere kulüpten alınmış ise bunu bilemem. Ama bu rutin bir para çekme olayı değildir. Fenerbahçe’den Trabzon maçı için birileri aracılığıyla Eskişehir’e teşvik primi verildiğini duydum. Ancak kim götürdü, ne götürdü bilmiyorum. Cihan Kamer ve Murat Özaydınlı bu konuyu duymuştur. Bir buçuk rakamını duydum. Türk Lirası mı döviz mi kastediliyor bilmiyorum.”

3- Yıldırım suç örgütleri ile temas içindeydi

Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin karar metninde Aziz Yıldırım’ın şike suçuna nasıl bulaştığı anlatılırken, “1980’li yıllardan sonra ülkemizde futbolun devasa para trafiği illegal suç örgütlerini cezbetti. Bunlar zamanla futbolun içine girdi. Aziz Yıldırım da bu suç örgütleri ile yakın ilişkilere girerek, TFF üzerinde etkinlik sağlayıp, hakem kararlarını etkiledi, diğer kulüplere baskı yaptırdı, bazı maçlarda şike ve teşvik faaliyetlerinde bulundu” tespiti yapıldı.

4- Vederson yapılan öneriyi kabul etmiş

Bursa-Trabzon maçında Vederson’a teşvik primi teklifi Samet Güzel tarafından yapıldığı, Vederson’un kabul ettiği, Sercan Yıldırım’a teklif edildiği ama kabul ettiğine dair bir delil bulunamadığı,  Eskişehir-Trabzon maçında Sezer Öztürk’e teklif götürüldüğü, sezon sonunda bu oyuncunun transfer edildiği, Ümit Karan ve teknik direktör Bülent Uygun ile anlaşma sağlandığı, vaad edilen paraların alındığı, Sezer’in prim aldığına dair delil bulunmadığı belirtildi.

5- İbrahim Akın’a 100 bin euro teklif edildi

İstanbul BŞ maçında İbrahim Akın’ın 100 bin euro teklifi kabul ettiği, Karabük maçında Emenike ile transfer vaadi ile oynamaması istendiği, A.Gücü maçında Murat Şahin aracılığıyla temas kurmaya çalışıldığı, Şahin’in kabul etmediği, 400 bin doların ise kime verildiğinin saptanamadığı, T.Doğan Şahin, Uğur Uçar ve Senecky’nin şikeyi kabul etmediği, Sivaslı Mehmet Yıldız ve Korcan Çelikay ile şike amaçlı anlaşmanın teşebbüs aşamasında kaldığı belirlendi.

6- Peker grubu ile ayrı bir oluşuma gidildi

Yıldırım'ın 15 Mayıs 2009’da 3 şampiyonluk sözü verdiği, 2009-10’da Bursa’nın son maçta şampiyon olduğu, 2005-06’da da son maçta şampiyonluğu kaybetmesi nedeniyle 2010-11’de mutlak şampiyonluk beklentisinin ortaya çıktığı, Trabzon ile puan farkının azalması ve Yıldırım’ın da Trabzon ve Bursa’nın puan kaybetmesi için Sedat Peker grubu ile irtibatlı bazı kişilerle ayrı bir oluşuma gittiği belirlendi.