Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. hafta maçında Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 1461 Trabzon'u konuk etti. Beşiktaş, son dakikalarda Cenk Tosun ile bulduğu golle mücadeleyi 1-0 kazandı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 10'a çıkarırken, 1461 Trabzon 7 puanda kaldı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN TAM 8 DEĞİŞİKLİK 

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nun dördüncü haftasında PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Karadeniz temsilcisiyle grupta oynanan ilk maçın kadrosunda 8 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, 1461 Trabzon'la deplasmanda oynanan ve 1-1 biten üçüncü hafta karşılaşmasında görev yapan 8 futbolcudan 5'ini yedek kulübesinde oturturken, Atiba Hutchinson ve Jose Sosa'yı 18 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi. 

Mücadelenin ilk yarısı karşılıklı ataklar şeklinde geçerken, her iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı. İlk yarının 38. dakikasında İsmail Köybaşı rakibiyle girdiği mücadele sonrasında arka adelesinden sakatlandı. Bu pozisyonun ardından başarılı sol kanat oyuncusu mücadeleye devam edemedi. Şenol Güneş zorunlu bir değişikliğe giderken, İsmail yerine oyuna Quaresma dahil oldu. İlk 45 dakika 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

GÖKHAN TÖRE HAREKET GETİRDİ...

İkinci yarıda Beşitaş biraz daha hareketli bir oyun sergiledi. 68. dakikada Beşiktaş'ta Gökhan Töre de oyuna girdi. Gökhan'ın oyuna girmesi de siyah-beyazlı takıma hareket getirdi. Özellikle son 15 dakikada Beşiktaş baskısını arttırdı ancak aradığı golü bir türlü bulamadı.

BASKI SONUNDA GOLÜ DE GETİRDİ!

89. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sol kanattan Quaresma ceza sahasına orta açtı. 1461 Trabzon kalecisi İbrahim Demir rahat pozisyonda uçarak topu almak istedi ancak top elinden sekip kaleye doğru yöneldi. Çizgi üzerinde 1461 Trabzon'da Aytaç topu uzaklaştırdı ve golü önledi. Beşiktaş, baskısını iyice arttırdı. Siyah-beyazlı takımın gelişen atağında Cenk Tosun ceza sahası içerisinde topla buluştu. Cenk topu düzelttikten sonra düzgün bir şutla ağları buldu ve Beşiktaş 90+1'de bu golle 1-0 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş mücadeleyi 1-0 kazandı.