İşte Ahmet Çakar'ın Sabah Gazetesi'ndeki yazısı şöyle;

Trabzonspor, tarihinde olmadığı kadar hakem hatalarıyla katlediliyor... Sezon başından beri verilen hakem kararları Trabzonspor'u en az 5-6 puandan mahrum bıraktı. Önceki gece Trabzon'da yaşananlar hem spor hem de sosyal anlamda acı verici.

Hakem Trabzonspor'un 2 net penaltısını vermezken attığı ilk golde de uyduruk bir faul çalıp sonrasında bir ofsayt ile hatalı bir gole karar verdi. Birinci ve ikinci penaltının verilmemesini anlayabilmek mümkün değil. Asla yoruma açık pozisyonlar değiller. İlkinde Antepli oyuncu topu kolayla kontrol edip önüne indiriyor. Son dakikada da yine Antepli siyahi oyuncu yerdeyken topu eliyle çekiveriyor. Antepli oyuncu penaltı yaptığına o kadar emin ki yerde kollarını saklamış hakeme bakıp düdüğü bekliyor. Ama sonrasında penaltı düdüğü gelmeyince, şaşkınlığını da gizleyemiyor. 

Bir de İbrahim Hacıosmanoğlu'nun maç sonu demeçleri yangına adeta körükle gidilmesini sağladı. "Bu hakem buradan nasıl çıkacak" lafı net bir azmettirmedir. Nitekim binlerce taraftar statta hakemi rehin almışlar ve hakemler ancak gece yarısı 03.30'da stadı terkedebilmişlerdir. Ayrıca yine Trabzon başkanının "Eski işime dönerim. 5 metrekarelik odada yatarım" lafları da asla kabul edilemez. Bir büyük kulübün başkanı taraftarı azmettirip hakemleri tehtid ediyorsa Türk futbolunda ciddi anlamda illegalite var demektir. 

Ayrıca maçta kural hatası var. Hakem oyunu hakem atışıyla başlatması gerekirken kale vuruşu ile başlattı. Ama bu kural hatası maçın tekrarını gerektirmez. Zira yapılan kural hatasının bir takımı mağdur etmesi gerekir. Bundan sonra ne olacak? Cevap çok açık... Kuddusi Müftüoğlu ve ekibi derhal istifa etmelidir. Türkiye'de futbolda hakemler katliam yaparlarken çok sosyal olayda verdikleri kararlarla problem yaratırlarken ne yazık ki MHK Başkanı Müftüoğlu, Letonya'da. Niye Letonya'da biliyor musunuz? Çocuk maçlarında gözlemcilik yapıp, daha sonra UEFA'da gözlemci listesine girebilmek için.

Yani şahsi menfaati için. Diğer bir değimle Türk hakemliğinin patronu Kuddusi Müftüoğlu, kendine bir kariyer yaratabilmek için Türk futbolunda yaşanan katliamda görevinin başında değil. Bu çok acı bir tablodur. Yıldırım Demirören biraz ülke futbolunu seviyorsa bugünden tezi yok Müftüoğlu ve arkadaşlarını derhal ama derhal görevden almalıdır.