Trabzonspor'da gözler yönetimin haftaya yapacağı toplantıya çevrildi. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF seçiminin ardından yaşanan istifalar sonrası sıcağı sıcağına kongre sinyali vermişti. Ancak son haberler Hacıosmanoğlu'nun aralık ayına kadar devam etme kararı aldığı yönünde. Başkan'ın toplantıda bu görüşünü dile getireceği ve transfer için düğmeye basacağı bildirildi. 

İSTİFA GÜNDEMDE YOK 
Başkan yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, "Kongre sürecini yönetim kurulunda değerlendireceğiz. Başkanımız, 'herkes hazırlansın' düşüncesini toplantıya getirirse, biz karşı çıkmayız, kongre kararını alırız" dedi. Üstünsalih, istifa eden arkadaşlarının delege olmadığını da belirterek, "Delege olmayanın istifa ettiği mantığıyla bizim de istifa edeceğimizi düşünüyorlar, öyle bir şey yok" dedi. 

3-4 AYLIĞINA SEÇİLECEK 
Üstünsalih, kongrelerin aralık yerine mayıs ayında yapılması gerektiğini de vurgulayarak, "Tüzük değiştirilmeli. Şu anda gelen 3-4 aylığına seçilecek ondan sonra bir daha kongre. Böyle şey olmaz" diye konuştu. Üstünsalih, bir borç yükü olduğunu da belirterek, "Ama Trabzonspor'un marka değeri hâlâ çok yüksek. Bu marka değeri eldeki imkanlarla bu borç yükünü kapatır, yoluna devam eder" ifadesini kullandı.

O PARA ZATEN BİZİM! 
Üstünsalih, TFF'den 20 milyon TL avans alındığını doğruladı. Üstünsalih, "Alınan para herhangi bir şeyin bedeli değil. Trabzonspor'un federasyondan alacak olduğu bedelin 1-2 ay önceden kasaya girmesidir. Benim param bu zaten" yorumunu yaptı.

3 İSTİFA DAHA OLURSA, DÜŞÜYOR
Başkan Hacıosmanoğlu, göreve geldiğinden beri 12 arkadaşıyla yolları ayrıldı. Halen yönetimde 10 kişi bulunuyor. Tüzük gereği 15 kişilik yönetim, 7 kişiye düşerse imza yetkisi düşüyor. Kongrenin zorunlu olması için 3 kişinin daha istifa etmesi gerek. Ancak kalan yöneticilerin aralık ayına kadar devam etme fikrinde olduğu bildirildi.