Aykut Kocaman’ın görevden ayrılmasından sonra Konyaspor’un yeni Teknik Direktörü olan Trabzonlu çalıştırıcı Mustafa Reşit Akçay, geldiği ilk günden bu yana‘Konyaspor’un projeleri için geldim’ ifadelerini kullanmıştı. Daha önce hem Trabzonspor hem de pilot takımı 1461 Trabzon’da görev yapan başarılı teknik adam; maliyeti ucuz, verimi yüksek oyuncu kaynağı olan pilot takım uygulamasının kalbinden geliyor. Reşit Akçay’ın, tıpkı Trabzon günlerindeki gibi Konya’daki günlerinde de pilot takım Anadolu Selçukspor’a yakın olması bekleniyor. 

Reşit Akçay, uygulamanın kalbi

1461 Trabzon, her ne kadar bu sezon kötü gidişatına son veremeyerek 3.Lig’e düşse de; genel olarak Türkiye profesyonel liglerinde TFF 1.Lig ile Spor Toto 2.Lig arasında mekik dokuyordu. 1461 Trabzon; Türk spor ve Trabzon kamuoyunda, Süper Lig’de bulunan Trabzonspor’a gönderdiği oyuncularla ün yapmıştı. Pilot takımdan A takıma en çok oyuncunun gönderildiği sezon ise, Mustafa Reşit Akçay’ın bizzat içerisinde bulunduğu jenerasyon olmuştu. Reşit Akçay, o dönem sporcularla birlikte kendisi de Trabzonspor A takımına geçmişti.

Anadolu Selçukspor'a yakın duruyor

Hem Trabzonspor A takımında, hem de pilot takım 1461 Trabzon’da görev yapan 58 yaşındaki Mustafa Reşit Akçay, o dönemlerde pilot takım uygulamasını en iyi kullanan isim olmuştu. Pilot takımdan A takıma geçtiği dönemlerde de birçok oyuncusunu beraberinde götüren Akçay, bu isimlerin tamamını Trabzonspor’a ve Türk sporuna kazandırmayı başarmıştı. Yeni sezonda Konyaspor’un başında bulunacak olan Mustafa Reşit Akçay’ın, pilot takım Anadolu Selçukspor’a da 1461 Trabzon’daki yaklaşımı sergilemesi bekleniyor.

A takıma birçok oyuncu gönderdi

Anadolu Selçukspor, şu ana kadar olan süreçte Konyaspor A takımına birçok oyuncu gönderdi. Yeşil-beyazlılar Konya Şekerspor ile birleşmesi sırasında Ömer Ali Şahiner, İshak Çakmak, Bilal Aziz Özer gibi oyuncuları Konyaspor’a gönderirken, pilot takım olduktan sonra ise Volkan Fındıklı, Halil İbrahim Sönmez ve Can Demir Aktav’ı A takıma kazandırmıştı.

Hasan YENİGÜN - Konya Yenigün