Bu sabah İstanbul’da düzenlenen UEFA kongresinde konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, "Gerçek kişilerin işlediği suçlar nedeniyle tüzel kişilik ceza alırsa olmaz, almamalı" sözlerini kullanması üzerine Haber61.net'e özel açıklamalarda bulunan Bayırdırlık ve İskan eski Bakanı, Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "Gerçek kişilerin işlediği suçlar nedeniyle tüzel kişilik ceza almamalı” derken, aslında önemli bir ifşaatta bulunmuştur. Bu açıklama ortada bir suç olduğunu kabul eden, ancak ceza yönünü ıskalayan bir açıklamadır" dedi. 

 
Aydın, "Açıklama ilk bakışta “suçların şahsiliği” ilkesini çağrıştırıyor ancak, hukuku tamamen askıya almaktadır. Çünkü Şike davasında işleyen bir Youwin hukuk, devam eden bir yargılama vardır ve adalet er ya da geç yerini bulacaktır. Sayın Başbakanın açıklaması, şikecileri kurtaramayacaktır.  
Yargılama sonucunda bir suç varsa, işleyen kişiler cezalandırılmalı, haksız edinilen menfaatlerin tamamı da hak sahiplerine iade edilmelidir. Ortada haksız ve hukuksuz yere gaspedilmiş bir şampiyonluk kupası varsa, elbette ki bu kupa gerçek sahibine iade edilmelidir. Bizim kanaatimize göre 2010-2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor’dur, o nedenle kupası derhal teslim edilmelidir"