Ortakudaş, yaptığı açıklamada, uzun yıllardan beri Birlik Nakliyat Düzyurtspor'da görev yapmaktan büyük onur duyduğunu belirtti.
 
Takıma şampiyonluklar kazandırmış bir teknik adam olarak bu koşullarda göreve devam etmesinin mümkün olmadığını ifade eden Ortakudaş, çalıştığı sürede kendisine destek veren Birlik Nakliyat Düzyurtspor camiasına teşekkür etti.
 
Trabzon futboluna her düzeyde katkıda bulunmaya devam edeceğini ifade eden Ortakudaş, "İlkeler, kazandığımız ve kazanacağımız paradan her zaman daha üstündür ve başarı için olmazsa olmaz koşuldur" dedi.
 
Ortakudaş, şartların kendisini istifaya getirdiğini, önce futbolcusu, sonra teknik direktör olarak çalıştırdığı kulüpten ayrılacak olmasından dolayı üzüntülü olduğunu kaydererek, şunları söyledi:
 
"Takıma bir kan değişikliği gerekiyordu. Bu kararımı verirken epeyce düşündüm. Zaten kulübün 30 Mayıs'ta da kongresi var. Ben kongre olmaksızın, görevimi bırakma kararı aldım. Böyle olması hem benim hem de kulüp içinde iyi olacak. Bir köy takımı olarak, kısa zamanda iyi yol alıp, peş peşe şampiyonluklar yaşadık. Daha üzerine koymak istiyorduk fakat şartlarımız belli. Daha fazlasını yapamıyorsunuz.  Bu sezon ligden düşünce manen de yoruldum."