Başkan Vekili Recep Mamur başkanlığında birliğin Astoria Alışveriş Merkezi’ndeki ofisinde gerçekleştirilen toplantıda kulüp temsilcileri hazır bulunurken, Fenerbahçe adına yönetim kurulu üyesi Ali Koç, Beşiktaş adına Ahmet Nur Çebi, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener toplantıda yer aldı.

Toplantının ardından bir açıklama yapan başkan yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, Gaziantepspor kulübünün muhatap olduğu hukuki süreci üzüntüyle karşıladıklarını ve konunun takipçisi olduklarını belirterek, "Bu ve benzeri üzücü süreçler, mevcut yasalar ile kulüp yönetimlerinin ne kadar zor olduğunu açıkça göstermektedir. Bu kapsamda gerekli yasal düzenlemelerin süratle yapılmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Play-off uygulaması
Akıncıoğlu, bu sezon yorucu bir süreç yaşandığını, play-off uygulamasıyla ilgili değerlendirmeyi kulüpler olarak sezon sonunda yapacaklarını bildirdi.

Başkan yardımcısı Akıncıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve yayıncı kuruluş ile detaylı olarak görüştükten sonra play-off sistemiyle ilgili kararlarını açıklayacaklarını anlattı.

Konuyla ilgili bir soru üzerine Akıncıoğlu, "Play-off uygulaması henüz devam ediyor. Bu konuda Kulüpler Birliği Vakfı olarak tam manasıyla henüz bir karar alamadık. Hala değerlendirme sürecindeyiz. Burada önümüzde yaşanacak bir süreç var. Tekrar değerlendirip kendi değerlendirmelerimiz ışığı altında TFF ile konuyu müzakere edip, aynı şekilde yayıncı kuruluşla da değerlendirmeler yaparak önümüzdeki sezonla ilgili kararımızı açıklayacağız" diye konuştu.

Yeni sezon takvimi


Yeni sezon takviminin başlangıç, devre arası ve sonuçlarının, teknik direktörlerin görüşleri alınarak ve hava şartları da göz önünde bulundurularak belirlenmesini arzu ettiklerini kaydeden Hasan Akıncıoğlu, teknik direktörlerin görüşlerinin alınmasıyla ilgili soruya şöyle cevap verdi:

"Teknik direktörlerin görüşleri tabii ki Spor Toto Süper Lig’de devam eden takımların hepsinin görüşlerini yansıtacak. Bir çok boyutu var bu işin, teknik, mali, idari boyutları var. Bunların hepsini masaya yatıracağız. Sonuçlarına göre bir karara varacağız."

5 Haziran’da seçim var


Hasan Akıncıoğlu, 5 Haziran’da Ankara’da yapılacak Kulüpler Birliği Vakfı Genel Kurulu’nda başkanlık seçimi yapacaklarını duyurdu.

Bir aday üzerinde durulup durulmadığı sorusuna Akıncıoğlu, "Bununla ilgili bir görüşme yapmadık. Biliyorsunuz TFF 1. Lig devam ediyor. Aramıza katılacak olan yeni kulüp başkanları da olacak. Bu değerlendirme o süreçte yapılacak" şeklinde cevap verdi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın başkanlığının ön plana çıkıp çıkmadığı sorusuna ise Akıncıoğlu, "Hiçbir isim görüşülmedi. Sadece seçim süreci ve seçim takvimi görüşüldü. Hiçbir aday veya adaylıkla ilgili görüşme yapılmadı" diye cevap verdi.

Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz’ın geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle hastanede bulunduğunu bildiren Akıncıoğlu, Yılmaz’a, birlik olarak geçmiş olsun dileğini iletti.