Bu yıl Mersin’de düzenlenen Türkiye Liselerarası Futbol Şampiyonası sona erdi. Finalde İstanbul Bayrampaşa İnönü Endüstri Meslek Lisesi’ni penaltı atışları sonucunda 8-7 yenen Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi şampiyon oldu.

Toroslar Koray Aydın Stadı’nda yapılan final maçında 90 dakikalık normal süre 1-1 eşitlikle bitti. Taraflar uzatmalarda da skoru değiştiremeyince şampiyonu belirlemek üzere penaltı atışlarına gidildi.


Penaltı atışlarında rakibine 8-7 üstünlük sağlayan Trabzon temsilcisi Liselerarası Türkiye Şampiyonu oldu. Şampiyonluğu kolbastı oynayarak kutlayan Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nin kupa ve madalyalarını Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç verdi.

İkinci olan İstanbul Bayrampaşa İnönü Lisesi de kupa ve madalyalarını Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın elinden aldı.

Final maçı öncesi oynanan üçüncülük maçında ise Ankara Kaya Beyazıtoğlu Lisesi, İstanbul Gaziosmanpaşa Plevne Lisesi’ni 1-0 yenerek şampiyonada üçüncü oldu. Ankara temsilcisinin kupa ve madalyalarını Mersin Amatör Spor Kulüpler Federasyon Başkanı Mithat Ertaş verdi.

Dördüncü olan İstanbul Gaziosmanpaşa Plevne Lisesi de kupa ve katılım belgelerini Futbol İl Temsilcisi Ahmet Karataş’tan aldı.