Romanya Futbol Federasyonu EURO 2016 sonrası milli takımı Mircea Lucescu'yu emanet etmek için harekete geçti, Fatih Terim benzeri bir görevlendirme hazırlığı başladı.

Shakhtar Donetsk'in teknik direktörü Mircea Lucescu, Ukrayna ekibinde sona yaklaşıyor.

Turuncu-siyahlı ekiple olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan deneyimli teknik adamın, özellikle ülkedeki çatışma ortamıyla birlikte maçlarını Donetsk kentinde oynayamamalarından dolayı büyük sıkıntı yaşadığı, yeni sözleşme yapmak istemediği Ukraynalılar tarafından duyuruldu.

Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski hocası olan 70 yaşındaki çalıştırıcının geleceği merak konusu olurken, eş zamanlı olarak Romanya'dan bir iddia geldi. Romanya Futbol Federasyonu Mircea Lucescu ile kontak kurarak kendisine milli takımın başına geçmesini teklif etti.

Sözleşme 5-6 yıllık

Romanya'nın başındaki Anghel Iordanescu'nun EURO 2016 sonrası görevi bırakacağı, kendisinden boşalacak görev için Mircea Lucescu'nun ilk düşünülen isim olduğu belirtildi. TFF ile 5+2 yıllık sözleşme imzalayan ve Futbol Direktörü olarak görevlendirilen Fatih Terim'in rolüne benzer bir rolün Lucescu için düşünüldüğü de ifade edildi. Buna göre en az 5-6 yıllık bir anlaşma yapılacak ve kurt hocaya ülke futbolunun sorunlarını çözerek geliştirmesi için gerekli zaman tanınacak.

Baba-oğul tandemi!

Hatta yine Terim'in başlarda hem Galatasaray hem de milli takımı çalıştırması gibi, Shakhtar ile yola devam etmesi durumunda Rumen hocaya da iki takımı birlikte çalıştırma serbestisi sağlanacak. Mircea Lucescu ile birlikte, şu an Skoda Xanth takımını çalıştıran oğlu Razvan Lucescu'nun da görevlendirilmesinin düşünüldüğü belirtildi. Rumen basını olası bu görevlendirmeye 'baba-oğul tandemi' şeklinde esprili bir yakıştırma yaptı.  
Editör: TE Bilişim