Amsterdam bölgesinde amatör branşta yer alan Buitenboys ile Nieuw Sloten takımları arasında Pazar günü oynanan müsabakada gönüllü olarak yardımcı hakemlik yapan 41 yaşındaki Richard Nieuwenhuizen, verdiği bir kararı beğenmeyen 15 ile 16 yaşlarındaki iki futbolcunun saldırısına uğradı.

Buitenboys Kulübü, aldığı darbelerden dolayı ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan Nieuwenhuizen'ın dün akşam hayatını kaybettiğini bildirdi.

Nieuw Sloten Kulübü, hakemi dövdükleri belirtilen iki futbolcunun kulüple ilişkilerinin kesildiğini açıkladı. Polisin ise olaylara karıştıkları ileri sürülen 3 kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Oğlunun oynadığı Buitenboys takımının maçlarında gönüllü olarak görev yaptığı kaydedilen hakemin ölümü, ülkede gündem oluşturdu. Olaydan derin üzüntü duyduğunu belirten Sağlık, Refah ve Spor Bakanı Edith Schippers, hayatını kaybeden Nieuwenhuizen'ın ailesine baş sağlığı dileğinde bulundu.

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu da (KNVB) Buitenboys kulübüne yardımda bulunulacağını açıkladı. Bakan Schippers, futbol sahalarındaki şiddetin hiçbir şekilde hoş karşılanmayacağı mesajı da verdi.