Galatasaray'da Drogba-Burak-Sneijder üçlüsünün özellikle zorluk derecesi yüksek maçlar için 'lüks' kaldığı daha önce de gündeme gelmiş, ancak "Dünya yıldızı Drogba kesilir mi?" ya da "Şampiyonlar Ligi'nde geçen yıl gol krallığına oynayan Burak kulübede oturur mu?" yorumları yapılmıştı.

MANCİNİ EN FAZLA İKİ FORVET KULLANDI

Aynı tartışmalar Mancini döneminde de yaşanabilir. Türkiye'de "Elinde 3-4 tane iyi santrfor varsa hepsini oynatacak bir model bulunmalı" diye ahkam kesilse de Mancini'nin geçmişine bakmak bu soru için yeterli ipucu verebilir.

Aşağıdaki listede İtalyan hocanın elinde bulundurduğu santrforların isimleri yer alıyor. Mancini böyle müthiş hücum rotasyonlarına karşın hiçbir zaman 2 forvetten ötesine şans vermedi.

Inter'de daha defansif, az pozisyona giren, az pozisyon veren dizilişten hiç vazgeçmedi. Manchester City'de de neredeyse hepsi transfer rekorlarıyla takıma katılan Tevez-Agüero-Dzeko-Balotelli dörtlüsünden ikisi oynadı, ikisi hamle oyuncusu olarak kulübede kaldı.

TERİM'DEN SONRA BURAK DA GİDER Mİ?

İtalyan teknik adam, Galatasaray'daki ilk resmi maçında Burak'ın yerine Drogba'yı düşünerek forvet için tercihini yapmış gibi görünebilir. Ancak Bu durum, sadece Juventus maçı için de geçerli olabilir.

Son zamanlarda Burak Yılmaz'ın Fatih Terim ile arası açık olsa da ilk 11'in vazgeçilmezleri arasındaydı. Mancini'nin yöntemine göre en fazla 2 forvetle oynayacak sarı kırmızılı takımda Milli futbolcu, ilk 11'i hak etmek için ya daha fazla çalışacak ya da kendine yeni bir kulüp aramaya başlayacak.
Editör: TE Bilişim