Mehmet Ali Aydınlar, yaptığı yazılı açıklamada, Fenerbahçe Kulübü'nün düzenlediği toplantının ardından bir açıklama yapma gereği duyduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
 

''Dün Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nca yapılan basın toplantısında, Sayın Nihat Özdemir'in hakkımda sarf etmiş olduğu sözleri ve yorumları büyük bir üzüntüyle dinledim. Böylesi bir saldırı sonrasında, hislerimin kamuoyunca bilinmesi için açıklama yapma gereği duydum.
 
"FENERBAHÇE'YE YILLARCA HİZMET ETTİM"
 
Şahsım adına şunu söylemek isterim ki, zamanı geldiğinde kamuoyu yaşananları en ince ayrıntılarına kadar öğrenecektir. Sürecin tamamlanması sonrasında elimdeki belge ve bilgilerle gerekli yanıtları vereceğimden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Maalesef bundan hiç kimsenin kaçış şansı yoktur. Kendi bekaları uğruna suçsuz insanları hedef gösteren, ülke sporuna hizmet etmekten başka hiçbir amacı olmayan kişilere karşı asılsız iddialarla kampanyalar yürütenler politika ve stratejilerinin karşılığını teker teker bulacaklardır. Bunca yıl kulübe hizmet etmiş bir kişinin, 'Fenerbahçe'yi idam sehpasına götürüyordu' gibi ağır suçlamalarla karşılaşmasının yanıtsız ve tepkisiz kalacağını hiç kimse düşünmesin.''
 
"ÖNCE NAMUS DAVASI DEDİNİZ..."
 
Yaşanmakta olan sürecin, Türk sporu adına çok büyük bir öğreti ve ders olduğuna inandığını anlatan Aydınlar, açıklamasında şunları dile getirdi:
''Stratejik manevralarını milyonlarca taraftarına 'Namus Davası' diye inandırdıktan sonra, 'Ülke menfaatleri' gibi kulağa hoş gelen ama altı boş açıklamalar yerine, CAS davasını neden geri çektiklerini de tüm gerçekliği ile anlatmak zorunda olduklarını ve bunun da en yakın takipçisi olacağımı tüm kamuoyunun bilmesini istiyorum.
 
"GÜNÜ KURTARMA PEŞİNDELER"
 
Bu süreci yönetirken hem adil, hem de Fenerbahçe Spor Kulübü'nün hakları için mücadele etmiş biri olarak, cevap hakkımı saklı tutuyorum. Günü kurtarma adına yürütülmekte olan politikaların Türk futboluna neler kazandırıp neler kaybettireceği kısa bir sürede anlaşılacaktır. Bu kısa sürenin de tamamlanmasını sağduyu, sükunet ve sabırla beklediğimin bilinmesini istiyorum.''