Kahramanlı, düzenlediği basın toplantısında, takımın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, bu sürecin birlik ve beraberlik içerisinde aşılabileceğini söyledi.

Mersin İdmanyurdu'nun bulunduğu yere çok zor şartlar altında geldiğini anlatan Kahramanlı, ''Zor şartlara rağmen, sadece benim değil, tüm kentin desteğiyle takımı Süper Lig'e taşıdık. Bu lige çıkarken, hiç bir şeyimiz yoktu. Bugün tribünlerimiz, ışıklandırmamız, sahalarımız ve giriş çıkışlarımızla, lige yakışır hale geldik. Mersin İdmanyurdu, kent için çok önemli. Bu takım, Kürt, Türk, Arap, Çerkez demeden herkesi bir araya getiren, birleştiren bir unsur. Sıkıntılı bir süreçten geçtiğimizi aşikar. Ama bu sürece herkesin katkı yapması da unutulmamalı'' diye konuştu.

Köklü bir camia olan Mersin İdmanyurdu'nun puan cetvelindeki yerini hak etmediğine dikkati çeken Kahramanlı, güçlü bir kadroları olduğunu ve ligin üst sıralarına çıkabileceklerini kaydetti.

Fenerbahçe maçında bilet fiyatları nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Kahramanlı, şöyle devam etti:

''Fenerbahçe maçında bilet fiyatlarını yükseltirken, her şeyden önce karaborsayı önlemek ve takıma ekonomik olarak katkı sağlamayı istedik. Ama, takım daha sahaya çıkmadan önce yapılan küfürler ve protestolar, Mersin'e ve taraftarımıza yakışmadı. Taraftar, maçın sonucuna göre tepki göstermekte serbesttir. Ama Fenerbahçe maçında daha takım sahaya çıkmadan protestoyla karşılaştı. Eğer taraftarın o günkü hareketi olmasaydı, Biz Fenerbahçe'yi o gün yenerdik. Bunu açık ve net olarak söylüyorum. Gençlerbirliği maçında da aynı şeyi gördük ve takım daha kötüydü. Ne olursa olsun, biz geriye dönüp bakmayacağız, taraftar bizim taraftarımızdır. Biz bugünlere taraftarımızla geldik. Kar kış, sıcak soğuk demeden bu taraftarımızla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadeleye devam edeceğiz.''

Trabzonspor maçına doğru
Devre arasında çok önemli transferler gerçekleştirdiklerini, Galatasaray'dan sonra en fazla transfer yapan takımın Mersin İdmanyurdu olduğunu ifade eden Kahramanlı, uyum sorunu yaşadıklarını, sakat futbolcuların takıma katılması ve uyum sorununun aşılmasıyla daha iyi performans göstereceklerini belirtti.

Kahramanlı, takımdaki sakat oyunculardan Mert Nobre ve Ozan İpek'in Trabzonspor maçına yetiştirilmesi için çalışıldığını dile getirdi.

"Takım küme düşerse..."
Kahramanlı, takımın ligden düşmesi halinde görevi bırakıp bırakmayacağı yönündeki soruyu da, ''Bugün takım ligden düşerse bu benim başarısızlığımın dışında kentin başarısızlığıdır. Herkes bizimle beraber başarı için mücadele etsin, eğer başarısızlık olursa ben onun tamamını kabul ederim. Ama öyle bir başarısızlık olursa, Ali Kahramanlı'nın orada kalmasının hiç bir anlamı yok. Bir gün sonra bırakır giderim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın'' diye yanıtladı.

Kahramanlı, bir gazetecinin ''Devre arasında yapılan transferler, sezon başında yapılsa bugünkü sıkıntılar olur muydu?'' şeklindeki sorusuna da, şu yanıtı verdi:

''Sezon başında Nurullah hocamızın tavsiyesi üzerine o transferleri yaptık. Tabi ki o dönem hatalarımız olmuştur, kabul etmek lazım. Belki o dönem bu transferleri yapmış olsaydık, bugün bu sıkıntıları yaşamamış olabilirdik.''
Editör: TE Bilişim