Transfer sezonuna hızlı bir başlangıç yapan Monaco, Atletico Madrid'den Radamel Falcao ve Porto'dan James Rodriguez ile Joao Moutinho'yu şimdiden kadrosuna kattı. Fransa 2. Ligi'nde şampiyonluğa ulaşarak 1. lige geri dönen Monaco, bu transferler için 110 milyon sterlin bonservis bedeli ödedi.

İngiliz gazetesi Independent'in haberine göre durmak bilmeyen Monaco, şimdi de Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'yu gözüne kestirdi.

MADRID'E 85, RONALDO'YA 17 MİLYON STERLİN!

Futbol gündeminin üst sıralarını meşgul eden bu haberde, Monaco'nun bu transfer için Real Madrid'in kapısını dünya rekoru anlamına gelen 85 milyon sterlin teklif ederek çalacağı belirtildi. Vergi cennetine düşen Fransız kulübünün bu durumdan faydalanarak, Ronaldo'ya da yıllık dudak uçuklatıcı bir miktar olan 17 milyon sterlin önermeye hazırlandığı iddia edildi.

Son 4 sezondur Real Madrid forması giyen Cristiano Ronaldo, Manchester United'den La Liga ekibine 80 milyon sterlin bonservis bedeli karşılığında transfer edilmişti. Madrid kulübüyle çıktığı 201 maçta 199 gole imza atan Ronaldo'ya sezon içerisinde sözleşme uzatma teklifi götürülse de, Los Galacticos bu konuda bir sonuç alamadı.

MESSI'DEN DAHA ÇOK KAZANMAK İSTİYOR

Cristiano Ronaldo'nun sözleşme uzatmamaya yanaşmamasının altında yatan nedenin, Portekizli oyuncunun temsilcilerinin Rus milyarder Dmitry Rybolevlev'in kulübüyle 18 aydır yürüttüğü görüşmelerde geldikleri nokta olduğu iddia edildi.

Bunun üzerine, Ronaldo'nun İspanyol başkentinde mutsuz olduğu dedikoduları da yeniden alevlendi. Madrid'de layık olduğu ilginin kendisinden esirgendiğini düşünen Ronaldo, bu nedenle ücretinde iyileştirme talebinde bulundu.

Real Madrid'de bağımlılık yaratan oyuncu, sürekli kıyaslandığı Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin Barcelona'da kazandığı maaştan daha iyi şartlarda bir sözleşme isteğini de kulüp yönetimine iletti. Şubat ayında Barcelona ile sözleşmesini 2018'e kadar uzatan Messi, primler haricinde yıllık 12 milyon Euro'luk bir geliri garanti altına almıştı.
 
Portekizli yıldızın eski kulübü Manchester United'in de bu transfere yönelik girişimleri olsa da, Monaco'nun önerdiği yıllık ücret sonrası, İngiliz ekibinin Ronaldo hayalleri şimdilik suya düştü
Editör: TE Bilişim